Özel Haber

Mezitli'de Avrupa Hareketlilik Haftası Etkinliklerle Dolu Dolu Geçecek

16-22 Eylül 2024 tarihlerinde düzenlenecek Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında Mezitli Belediyesi, zumba, bisiklet sürüş eğitimleri, yoga, sahil temizliği ve spor etkinlikleri gibi birçok farklı etkinlik düzenleyecek.

Abone Ol

Ahmet Sütcü

Mezitli Belediyesi, 16-22 Eylül 2024 tarihleri arasında kutlanacak olan Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında çeşitli etkinlikler düzenleyerek hareketliliği teşvik etmeyi amaçlıyor. Etkinlikler, sağlıklı bir yaşam tarzını benimsetmek, toplumu sporla buluşturmak ve çevre bilincini artırmak amacıyla geniş bir yelpazede sunulacak.

Hafta, 16 Eylül Pazartesi günü sabah saat 09:00’da Belediye Ana Hizmet Binası Girişi'nde düzenlenecek Zumba etkinliği ile başlayacak. Ayrıca, hafta boyunca belediye binasında basketbol serbest atış, masa tenisi ve ayak bilardosu etkinlikleri düzenlenecek.

17 Eylül Salı günü saat 09:30’da Enis Necip Tüyeni Gündüz Bakımevi’nde spor etkinlikleri düzenlenecek. Aynı gün saat 10:00’da Beslenme Uzmanı ve Diyetisyen Emek Nuhut, sağlıklı beslenme alışkanlıkları kazandırmak amacıyla bir eğitim verecek. Ayrıca, Belediye Ana Hizmet Binası'nda merdiven kullanımı teşvik edilerek “Asansörsüz Gün” etkinliği gerçekleştirilecek.

18 Eylül Çarşamba günü,  "Hayalimdeki Bisiklet" temalı resim atölyesi düzenlenecek ve bu eserler daha sonra belediye binasında sergilenecek. Aynı gün, 8 Mart Parkı'nda Güçlü Yaşam Sporcuları tarafından Street Work-Out (sokak antrenmanları) etkinliği gerçekleştirilecek.

19 Eylül Perşembe günü, Davultepe Aktif Yaş Alma Merkezi’nde nefes ve yoga egzersizleri ile güne başlanacak. Ayrıca, 11. Uluslararası Mersin Bisiklet Festivali etkinliği de bu tarihte gerçekleştirilecek. Günün ilerleyen saatlerinde belediye yönetimi ve meclis üyeleri, masa tenisi ve basketbol maçlarında bir araya gelecekler.

20 Eylül Cuma günü "Bisiklet Sürmeyi Bilmeyen Çocuk Kalmasın" temalı bisiklet sürüş eğitimi düzenlenecek. Aynı zamanda geleneksel çocuk oyunları ve Survivor parkur gibi etkinlikler de Mutlu Yaşam Köyü’nde gerçekleşecek.

21 Eylül Cumartesi günü, çevre bilincine katkı sağlamak amacıyla Dünya Temizlik Günü kapsamında Tece sahilinde temizlik etkinliği yapılacak. Aynı zamanda gün boyunca Aratos Spor Tesisleri'nde Mersin Olba Rotary Kulübü ile işbirliği içinde bir tenis turnuvası düzenlenecek.

Hafta, 22 Eylül Pazar günü yapılacak Otomobilsiz Kent Günü ile sona erecek. 18:00-21:00 saatleri arasında Viranşehir sahilinde düzenlenecek sahil yürüyüşü sırasında araç trafiği durdurulacak ve yayalara ayrılan bu alanda müzik ve dans etkinlikleriyle dolu bir akşam yaşanacak.

Mezitli Belediyesi, bu kapsamlı etkinliklerle halkı sağlıklı yaşama teşvik etmeyi ve Avrupa Hareketlilik Haftası'nın ruhunu kente yaymayı hedefliyor. Etkinliklere tüm Mezitli halkı davetli.