Dedeoğulları Katliamı'nın 2. yıldönümü anmasının ardından faşist saldırıya uğrayan aileyi ziyaret eden Yeşil Sol Parti Mersin Milletvekili Av. Ali Bozan, yetkilileri gerekli önlemi almaya çağırdı.

Bozan, saldırıyı gerçekleştiren kişi veya kişilerin tonlarca samanı ateşe verildiği bu ırkçı saldırıyla bir mahalleyi yakmayı göze aldıklarını söyledi.
Konya'nın Karatay ilçesine bağlı Saraçoğlu Mahallesi'nde yaşayan Şan ailesine ait samanlık, 1 Ağustos günü gece saatlerinde yandı. Şan ailesi, komşularının erken uyarısı sonucu hem kendilerini hem de evlerini yangından korudu.

Aile fertlerinden Erol Şan, samanlıklarının kendilerini daha önce 'Sizi de Dedeoğulları gibi öldürürüz' şeklinde tehdit edenler tarafından yakılmış olabileceğini iddia etti. Yeşil Sol Parti Mersin Milletvekili Av. Ali Bozan, saldırıyı yerinde incelemek üzere aileyi ziyaret etti. Bozan, incelemenin ardından açıklama yaptı.

Saldırıyı ırkçı olarak değerlendiren Milletvekili Bozan, 'Konya'da mahalleyi, aileyi ateşe verecek bir faşizm ve ırkçılık söz konusu. Çünkü burayı kundaklayan, ateşe verenler, ailenin beyanına göre; kimliği bilinen kişiler. Aile, kimliği bilinen kişiler tarafından tehdit edilmiş ve tehdit edilirken şu söylenmiş kendilerine: 'Sizi Dedeoğulları gibi öldürürüz. Yakarız'.
Şunu hatırlatmakta fayda var: Dedeoğlularına yapılan saldırıdan sonra yapılan tüm başvurulara Valilik, emniyet ve savcılık hiçbir önlem almamıştır. Önlem alınmamasından kaynaklı Dedeoğulları katledilmişti' dedi.

BOZAN YETKİLİLERİ GÖREVE ÇAĞIRDI

Son Bir Haftada 50 Terörist Etkisiz Hâle Getirildi Son Bir Haftada 50 Terörist Etkisiz Hâle Getirildi


Yetkililere seslenen Bozan, 'Bu defa gerekli güvenlik önlemlerini alın. Bu defa görevinizi yerine getirin. Erol Şan ve ailesine yönelik gelebilecek herhangi bir saldırı olması durumunda sorumlusu gerekli güvenlik önlemleri olmayanlardır.'

Samanların bilinçli bir şekilde ateşe verildiğini söyleyen Erol Şan da, ailesi ve evini yangından kurtadıkları için şükrettiklerini belirterek, yetkilileri göreve çağırdı.

Editör: Haber Merkezi