Eğitim

Milli Eğitim Bakanı Tekin'den Müfredat Yorumu: Türk Olan Herkes Gurur Duyacak

Eğitimcilerin ve eğitim meslek örgütlerinin görüşü alınmadan hazırlanan ve tartışmaların odağındaki müfredatı savunan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 'Türk olan herkesin gurur duyacağı bir eğitim müfredatının' uygulamaya konduğunu öne sürdü.

Abone Ol

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Adıyaman'da AKP İl Başkanlığı tarafından düzenlenen bir otelde düzenlenen 'Türkiye Buluşmaları' programında konuştu:

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 2023-2025 eğitim öğretim yılında 1, 5 ve 9'ncu sınıflarda yeni müfredata başladıklarını, 4 yıl sonra bütün eğitim kademelerinde ve tüm sınıflarda yeni müfredatın hayata geçirileceğini söyledi.

Depremden etkilenen kentlerdeki derslik sayısını afet öncesine göre yüzde 10 artırmayı hedeflediklerini vurgulayan Tekin, Adıyaman'da bu kapsamda derslik sayısının 420 daha fazla olacağını belirtti.

"MÜFREDATIMIZI HAFİFLETTİK"

Tartışmaların odağındaki yeni eğitim müfredatına da değinen Bakan Tekin, şöyle konuştu:

"Eğitim kazanımlarımızı, müfredatımızı, programlarımızı tamamen beceriye dönüştürdük. Eleştiri olarak söylemiyorum bundan 20-30 sene önce çocuklarımızın tek bilgi kaynağı okul ve ders kitaplarıydı. Bilgiye erişim zordu, o yüzden çocuklarımıza sürekli müfredatın içerisine 'şu da olsun, bu da olsun, bunu da koyalım' diye müfredatımız şişti. Ortalama bizimle muadil ülkelerdeki müfredatın 2 katına ülkemizin müfredatı ulaştı. Müfredat 2 katına ulaşınca çocuğumuz ve öğretmenimiz başarısız oluyor. Çünkü kısıtlı zamanda anlatabileceğinin iki katı kadar şey anlatmasını istiyoruz.

'MÜFREDATIMIZ YÜZDE 35 HAFİFLEDİ'

'Eğitim sistemimiz, okullarımız başarısız hale geliyor' diye eleştiri oluyor. Dünyanın diğer ülkelerinde ne öğretiliyorsa biz de çocuklarımıza onu öğretelim deyip yeni müfredat hazırladık. Müfredatımızı hafiflettik minimum yüzde 35 oranında hafifledi, müfredatımızı sadeleştirdik. Hafiflettik diyorum bunu yaparken çıkardığımız bir şey yok. Bu konu bilimsel değildir diye çıkarmıyoruz, şunun için çıkarıyoruz. Bu çocuğa pedagojik olarak bu yaş grubuna bu bilgi uygun değil. Bu bilgiyi gitsin ön lisans, lisans veya başka programlarda alsın. 

'Türk olan herkesin gurur duyacağı bir eğitim müfredatının' uygulamaya konduğunu vurgulayan Tekin, "2024-2025 eğitim öğretim yılında 1, 5 ve 9'uncu sınıflarda yeni müfredata başladık. Önümüzdeki yıl bunların yanına 2, 6 ve 10'uncı sınıf eklenmiş olacak, 4 yıl sonra da bütün eğitim kademelerinde ve tüm sınıflarımızda yeni müfredat hayata geçirilmiş olacak." dedi.