A Milli Takımımız, EURO 2024 Elemeleri D Grubu'ndaki beşinci karşılaşmasında sahasında Ermenistan'ı konuk ediyor. A Milliler, grubundaki ilk maçında rakibini deplasmanda 2-1'lik skorla geçmişti. Evinde o mücadelede 1-0 öne geçen rakibimize, Orkun Kökçü ve Kerem Aktürkoğlu'nun golleriyle karşılık vererek 3 puanı kapmış ve daha sonra Bursa'da Hırvatistan'a 2-0 kaybetmişti. Hırvat yenilgisi sonrası Letonya'dan 3-2'lik zaferle ayrılıp, daha sonra Galler'i Samsun'da 2-0'lık skorla geçen Ay-Yıldızlılar, grupta 9 puanla ve maç fazlasıyla liderlik koltuğunda yer alıyor.

Türkiye-Ermenistan maçı nerede oynanıyor?

A Milli Takımımız UEFA 2024 Avrupa Şampiyonası'nda D Grubu'nda Ermenistan'ı ağırlıyor. Eskişehir'de oynanan maçta ellerinde 32 bin Türk bayrağı ile tribünleri dolduran taraftarlarımız, göğsünde gururla Ay-Yıldızlı armayı taşıyan 'Bizim Çocuklara' yine destek veriyor.

Türkiye-Ermenistan maçı hangi kanalda? Milli maç hangi kanalda canlı yayınlanıyor?

Eskişehir Yeni Stadyumu'nda oynanan ve saat 21.45'te başlayan Türkiye-Ermenistan maçı TRT 1'den canlı yayınlanıyor. İtalyan hakem Daniele Orsato'nun yönettiği 90 dakikanın canlı takibi haberimizde.

Galatasaray İkinci Başkanı Metin Öztürk’ten, Fenerbahçe’nin şikayeti üzerine açıklama Galatasaray İkinci Başkanı Metin Öztürk’ten, Fenerbahçe’nin şikayeti üzerine açıklama

MAÇTAN DAKİKALAR:

6' Dashyan'ın sağ çaprazdan uzak mesafeden attığı şutta Mert Günok son anda topu kornere çeldi.

14' Kerem Aktürkoğlu'nun ara pasına hareketlenen Barış Alper, sol çaprazda topu kontrol etti ve dar açıdan şutunu attı. Kaleci Cancarevic, topu kornere çeldi. Cengiz Ünder'in sol kanattan kullandığı köşe vuruşunda Barış Alper kafa vuruşunu yaptı, top auta gitti.24' Sol kulvarı etkili kullanan Kerem, Barış Alper'i bir kez daha savunma arkasına kaçırdı. Ceza sahasında topu kontrol eden Barış, aşırtma vuruşu yaptı ancak top farklı şekilde dışarı çıktı.

27' Ermenistan'da Bichakhchyan, Kerem Aktürkoğlu'na yaptığı sert faul sonrası sarı kart gördü.

29' Gole çok yaklaştık! Kerem'in ceza sahasından sol ayağıyla attığı şutta Cancarevic son anda topa müdahale etti. Hakan'ın sağ kanattan kullandığı kornerde Cenk'in arka direkte yaptığı kafa vuruşunda top auta çıktı.

İlk 45 dakika 0-0'lık eşitlikle sona erdi.

Türkiye-Ermenistan ilk 11'ler:

Türkiye: Mert Günok, Zeki, Merih, Çağlar, Cenk Özkaçar, İsmail, Orkun, Hakan, Kerem, Cengiz, Barış Alper Yılmaz

Ermenistan: Cancarevic, Haroyan, Harutyunyan, Mkrtchyan, Tiknizyan, Hovhannisyan, Iwu, Spertsyan, Dashyan, Zelarayan, Ranos

Üç maçımız kalacak

Teknik direktör Stefan Kuntz'un öğrencileri, bu kez Eskişehir'de Ermeniler'i mağlup edip, 12 puanla Almanya'daki finaller öncesi yolu yarılamak istiyor. Gruplarda ilk iki, finallerin yolunu tutacak. Rakibimiz, bizimle oynadığı maçın ardından Galler'i 4-2 (d) ve Letonya'yı 2-1 yenerek 6 puanla ikinci sıraya yerleşmişti. Bir bakıma alacağımız bir galibiyet, onların ilk iki yolundaki rakiplerimizden biri olmasını önemli ölçüde engelleyecek. Grupta kalan üç maçımızı ise sırasıyla; Hırvatistan (d), Letonya ve Galler (d) ile oynayacağız.

Rakipte en önemli eksik Barseghyan

Ermenistan'da, Türkiye maçı öncesi 4 isim sakatlığı sebebiyle yoklar. Khoren Bayramyan, Solomon Ime Udo ve Narek Grigoryan, bu sebepten zaten kadroda yer almıyorlardı. Ermenistan'da oynadığımız maçta bize zorluk çıkartan hücum oyuncusu Tigran Barseghyan da sakatlığı nedeniyle kadrodan çıkarıldı. Ermeniler'de özellikle yurt dışında oynayan isimler, formda bir şekilde takıma geldiler. Rusya'dan Eduard Spertsyan, Nair Tiknizyan, Georgi Harutyunyan, Kazakistan'dan Kamo Hovhannisyan, Hırvatistan'dan Styopa Mkrtchyan ve Suudi Arabistan'dan Lukas Selarayan, teknik direktör Alexander Petrakov'un sahaya sürebileceği oyuncular arasında yer alıyorlar.

Bugüne kadar hep kazandık

Ay-Yıldızlılar, Ermenistan ile tarihinde oynadığı 3 maçtan da zaferle ayrıldı. Milliler, 2010 Dünya Kupası Avrupa Elemelerinde 2008'deki 2-0 (d) galip tamamladı. 14 Ekim 2009'da Bursa Atatürk Stadı'nda oynanan mücadeleyi de aynı skorla kazanan Millilerimiz, son olarak Erivan'dan 2-1'lik skorla galip ayrılmıştı.

Editör: Haber Merkezi