İstanbul Haliç'teki bir otelde düzenlenen Miss Turkey 2024 güzellik yarışmasında 20 finalist arasında birinci seçilen isim, 24 yaşındaki İdil Bilgen oldu. Koç Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunu olan Bilgen, 2024 yılının güzellik kraliçesi unvanını kazandı.

İdil Bilgen'in babasının Türkiye'nin Kiev Büyükelçisi Mustafa Levent Bilgen olduğu öğrenildi. Levent Bilgen, Ekim 2023 itibarıyla Kiev Büyükelçisi olarak görev yapmaya başlamıştı. Daha önce Abu Dabi Büyükelçisi olarak görev yapmış olan Bilgen, ayrıca New York Başkonsolosluğu (2011-2014) ve Toronto Kurucu Başkonsolosluğu (2009-2011) görevlerinde bulunmuştu.

Miss Turkey birincisi İdil Bilgen büyükelçinin kızı çıktı - Sözcü

Kayseri'deki Fabrika Yangınına 93 İtfaiye Eri Müdahale Ediyor Kayseri'deki Fabrika Yangınına 93 İtfaiye Eri Müdahale Ediyor

İdil Bilgen'in annesi 2018 yılında vefat etti

Levent Bilgen'in 2018 yılında eşi Ayşe Karahan Bilgen’i kaybettiği de belirtiliyor. İdil Bilgen, annesini kaybettiği dönemde yaşadığı zorlu süreçleri ve anılarını da yarışma sırasında dile getirmişti. İdil Bilgen’in bir erkek kardeşi bulunuyor; kardeşinin adı Metehan Bilgen.

Miss Turkey 2024 yarışmasında birinci seçilmesiyle birlikte, İdil Bilgen'in hem güzelliği hem de ailevi geçmişi hakkında geniş bir ilgi oluştu.

Kaynak: Haber Merkezi