Gündem

Miss Turkey 2024 Güzeli İdil Bilgen, Atandığı Bingöl'deki Görevine Başlamadı

Koç Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden yeni mezun olan ve 'Türkiye Güzeli' seçilen İdil Bilgen, Bingöl’ün Yayladere ilçesindeki Toplum Sağlığı Merkezi’ne atandı. Ancak, başvuru süresi geçtiği halde görevine başlamadı.

Abone Ol

Koç Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun olan ve Miss Turkey 2024 Güzellik Yarışması'nda 'Türkiye Güzeli' unvanını kazanan İdil Bilgen, Sağlık Bakanlığı'nın 118’inci dönem Devlet Hizmeti Yükümlülüğü (DHY) kurasında Bingöl'ün 2 bin 304 nüfuslu Yayladere ilçesindeki Yayladere Toplum Sağlığı Merkezi’ne atandı.

9 Eylül'de yapılan atama ile Bilgen'in, 15 gün içinde İl Sağlık Müdürlüğü’ne başvurarak göreve başlaması gerekiyordu. Ancak, belirtilen süre içinde herhangi bir başvuru yapmadığı öğrenildi. Bilgen’in, göreve başlayabilmesi için iki ay içinde bir mazeret dilekçesi vermesi gerekiyor. Aksi takdirde, 6 ayda bir yapılan sonraki Devlet Hizmeti Yükümlülüğü kurasına başvuru yapma hakkına sahip olabileceği belirtildi. 1650 rakımlı ve Türkiye'nin nüfus bakımından en küçük 3’üncü ilçesi olan Yayladere’de, Bilgen’in göreve başlaması için gerekli adımların atılması bekleniyor. Kamuoyunun merakla takip ettiği Bilgen’in durumu hakkında gelişmeler ilerleyen günlerde netlik kazanacak.