Kadri Duman

Yeni Mersin İdman Yurdu Futbol Kulübü, deplasmanda Buca ile oynadıkları maç öncesinde yaşanan tatsız olaylarla ilgili bir açıklama yayınladı. Açıklamada, taraftarlara ve takım otobüsüne yapılan saldırılar kınandı. Kulüp, yaşanan bu alçak saldırıların kabul edilemez olduğunu vurgulayarak, futbolun barış, kardeşlik ve fair-play ruhu içinde oynanması gerektiğini hatırlattı.

Kulübün açıklamasında, "Deplasmanda karşılaştığımız Buca maçı öncesinde önce taraftarlarımıza sonra da takım otobüsümüze ve minibüslere yapılan taşı saldırıyı kınıyoruz. Alçak saldırılarla futbolcu ve taraftarlarımızın yaralanmaması tek tesellimiz olmuştur," ifadeleri yer aldı.

Buca taraftarlarının bu davranışları, Yeni Mersin İdman Yurdu tarafından şiddetle kınandı. Kulüp, futbolun barış ve kardeşlik içinde izlenmesi gerektiğini belirterek, "Bu gözü dönmüş, taraftar adı altında magandalık yapan kişilerin yargı önüne çıkarılmasını diliyoruz," diyerek yetkilileri göreve çağırdı.

MSK, Bursa Cup'ta Bursaspor ile Karşılaşacak MSK, Bursa Cup'ta Bursaspor ile Karşılaşacak

Bu olay, futbolun fair-play ruhuna aykırı davranışların kabul edilemez olduğunu ve sporun şiddet ve saldırganlıkla bir ilgisi olmadığını bir kez daha gösterdi. Yeni Mersin İdman Yurdu, bu tür eylemlerin futbolun barışçıl ve birleştirici doğasına zarar verdiğine dikkat çekerek, bu konuda ciddi tedbirler alınmasını istiyor.

Futbolun bir spor olarak barış ve dostluk üzerine inşa edildiğinin altını çizen kulüp, bu tür olayların tekrar yaşanmaması için tüm taraftarları ve futbol camiasını sorumluluk almaya davet ediyor.

GEYh1blXoAAhtEQ