Özel Haber

MİY'in Yıldönümü Kutlamalarına Sadece 2 Kişi Katıldı

Bir zamanlar Süper Lig'de fırtınalar estiren Mersin İdman Yurdu, 99. yılında yalnızlığına terk edildi. Kutlamaya sadece Hacı Bayram Birinci ve oğlu Duran Birinci katıldı.

Abone Ol

Kadri Duman

Mersin İdman Yurdu'nun 99. kuruluş yılı, takımın geçmişte yaşadığı zaferleri ve bugünkü sahipsizliğini bir kez daha gözler önüne serdi. Bir zamanlar Süper Lig'de mücadele eden, ancak mali ve yönetim sıkıntıları nedeniyle Amatör Lig'e kadar düşen ve şimdilerde ismi Turkish Oil Yeni Mersin İdman Yurdu Futbol A.Ş. olarak değiştirilen takım, bu yılki kuruluş yıldönümünde de yalnız bırakıldı.

Mersin İdman Yurdu'nun 99. yılı dolayısıyla Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törene yalnızca Hacı Bayram Birinci ve oğlu Duran Birinci katıldı. Ne kent protokolü ne de taraftarlar kutlamada yer aldı. Duran Birinci, yıllar içinde törene katılımın azaldığını belirterek, "Bu sefer sadece iki kişi kaldık," dedi.

Duran Birinci, hem gururlu hem de hüzünlü olduklarını ifade ederek, "Geçtiğimiz günlerde annemizi kaybettik. Ama tüm acısına rağmen Hacı Bayram Birinci, bu yıl da takımı yalnız bırakmadı. Ulu çınarımızın doğum günü kutlu olsun. Ebediyete intikal etmiş başta kurucularımız ve bu arma altında gerek sahada, gerek tribünlerde son nefesine kadar canıyla, kanıyla mücadele vermiş herkesi sevgi ile saygıyla anıyoruz," dedi.