Aslan derbi öncesi hata yapmadı! Galatasaray 3 puanı 3 golle aldı Aslan derbi öncesi hata yapmadı! Galatasaray 3 puanı 3 golle aldı

Bu sezon Basketbol Süper Ligi'ne geri dönen Mersin MSK, 10 yıllık aranın ardından yeniden mücadele edecek. Fikstür çekimiyle birlikte, MSK'nın ilk hafta karşılaşacağı rakibi de belli oldu. Mersin temsilcisi, sezonun açılış maçında Merkezefendi Belediyesi Basket ile kozlarını paylaşacak.

Toplam 16 takımın yarışacağı Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi'nde yeni sezon 4 Ekim'de start alacak ve normal sezon 19 Mayıs'ta sona erecek. Sezon sonunda, ilk 6 sırayı alan takımlar doğrudan play-off'lara katılma hakkı kazanacak.

Bu sezon ilk kez uygulanacak olan play-in formatı ise heyecanı bir kat daha artıracak. Normal sezonu 7, 8, 9 ve 10. sıralarda tamamlayan takımlar arasında oynanacak play-in turnuvasıyla, play-off'lara kalan son iki ekip belirlenecek. 7. ve 8. sıradaki takımların karşılaşacağı maçın galibi, 7. sıradan play-off'lara kalacak. Kaybeden takım ise 9. ve 10. sıradaki takımlar arasında oynanacak maçın galibiyle karşılaşacak ve bu maçın galibi, 8. sıradan play-off'lara katılma hakkı elde edecek. Sezon sonunda, ligde son iki sırada yer alan takımlar küme düşecek.

Kaynak: Haber Merkezi