Tuğçe Dokumacı

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Sefa Çakır ve 1 No’lu Meyve ve Sebzelerin İşlenmesi ve Ticareti Meslek Komitesi Meclis Üyesi Vedat Yücesoy, Mersin Zirai Karantina Müdürlüğü'nü ziyaret etti. Ziyarette, Mersin Zirai Karantina Müdürü Dr. Şeref Kabaoğlu ile birlikte Müdür Yardımcısı Orhan Özgür, İhracat Birim Sorumlusu Ömer Arslan ve İthalat Birim Sorumlusu Ersin Çalış da bulundu.

Görüşmede, ülke genelinde dış karantina kapsamında yürütülen bitki sağlığı uygulamaları ele alındı ve Mersin Zirai Karantina Müdürlüğü'nün faaliyetleri hakkında genel bir bilgilendirme yapıldı. Müdürlük ekibinin gayretlerini takdirle karşılayan Başkan Hakan Sefa Çakır, iş birliği ve koordinasyonun önemine vurgu yaparak, "birlikte hareket edelim" çağrısında bulundu.

Şeref Kabaoğlu, kurumlarının Türkiye genelindeki Zirai Karantina Müdürlükleri arasında işlem hacmi ve personel sayısı bakımından öne çıktığını belirtti. 2023 yılında ihracat, ithalat, reeksport ve transit işlemleri kapsamında yaklaşık 300 bin müracaat aldıklarını ifade eden Kabaoğlu, Mersin'den Rusya'ya yapılan yaş meyve-sebze ihracatının önemli bir kısmının kontrolünü gerçekleştirdiklerini dile getirdi.

30 Ağustos Zafer Kupası'nda Şampiyon Menteş Spor Oldu 30 Ağustos Zafer Kupası'nda Şampiyon Menteş Spor Oldu

Ayrıca, Müdürlük tarafından Bakanlık görevlendirmesiyle İnspektör, Fümigasyon Operatörü ve ısıl işlem operatörü kursları düzenlendiğini vurgulayan Kabaoğlu, 2023 yılında 700'den fazla kişiye eğitim verdiklerini açıkladı. Müdürlüğün bitki sağlığı laboratuvarının akredite olması konusunda önemli ilerlemeler kaydedildiğini belirten Kabaoğlu, kurumun kararlılığını ve yetkinliğini vurguladı.

Kaynak: Tuğçe Dokumacı