Ahmet Sütcü

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Sanat Galerisi, sezonun kapanışını renkli bir sergiyle taçlandırdı. Galeri, Nevid Kodallı Güzel Sanatlar Lisesi öğretmenlerinin 20 eserini sanatseverlerle buluşturdu. "Katmanlar" adını taşıyan sergi, akrilik, yağlı boya, dijital ve karışık tekniklerin ustaca kullanımıyla dikkat çekti.

Sergiye MTSO Genel Sekreteri Mahmut Taşhan ve Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Serdal Gökayaz gibi önemli isimler ile birlikte birçok davetli katıldı.

Toroslar Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden Örnek Davranış Toroslar Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden Örnek Davranış

Serginin açılışında konuşan Mazlum Uluyol, serginin adının "katmanlar" olmasını, kullanılan tekniğin yanı sıra, eserleri hazırlayan öğretmenlerin her birinin farklı katmanlar oluşturmasıyla ilişkilendirdiğini belirtti. "Birey olarak da kendimizi katman olarak düşünüyoruz. Bir araya gelip katmanları oluşturduk" diyen Uluyol, estetik ve güzellik kavramlarının her izleyici için farklı yorumlanabileceğini vurguladı.

Beş öğretmenin ilk defa bir araya gelerek hazırladığı sergide, 5 farklı dilin kullanıldığına dikkat çeken Uluyol, her öğretmenin kendi konusunu işlediğini belirtti. Ayrıca, bazı öğretmenlerin 20 yıldır birlikte çalıştığını ancak bu serginin ilk defa bu kadar geniş kapsamlı olduğunu dile getirdi.

Uluyol, Mersin'in çok kültürlü yapısının sanat potansiyelini artırdığını ve bu doğrultuda ellerinden geleni yapmaya çalıştıklarını ifade etti. "Hepimiz bu şehre başka şehirlerden gelip katman oluşturduk. Derdimiz kent kültürüne bir şeyler katmak" diyen Uluyol, son yıllarda kurumların sanata daha fazla destek verdiğini, ancak Mersin'in Avrupa Birliği standartlarında iş yapmasına rağmen potansiyelini henüz yeterince duyuramadığını belirtti.

MTSO Sanat Galerisi Sorumlusu Seda Şahbaz ise, dolu dolu bir sezon geçirdiklerini belirterek, pandemi nedeniyle uzun bir aradan sonra sanatseverlerin sergilere olan özlemini dile getirdi. Şahbaz, "Bugün sezonun son sergisini açıyoruz ancak yeni dönem için yine çok güzel sergilerimiz olacak. Yazın yıllık planlarımızı yapacağız, Ekim ayında da yeni sezona dolu dolu gireceğiz" dedi.

MTSO Sanat Galerisi'nin "Katmanlar" sergisi, sanatseverlere farklı tekniklerin ve dil çeşitliliğinin bir arada olduğu etkileyici bir deneyim sunarken, Mersin'in sanat kültürüne katkıda bulunma hedefine bir adım daha ilerlediğini gösterdi.

Kaynak: Ahmet Sütcü