Tuğçe Dokumacı

Yaşam Köyleri ile Bağımlılıkla Mücadelede Yeni Bir Adım Yaşam Köyleri ile Bağımlılıkla Mücadelede Yeni Bir Adım

Türkiye, 31 Mart 2024'te gerçekleşen Mahalli İdareler Seçimi'nde yeni yerel yöneticilerini belirlemek için sandık başına gitti.

Belediye başkanları, büyükşehir belediye başkanları, belediye meclisi üyeleri, il genel meclisi üyeleri ve muhtarların belirlendiği bu önemli seçimde, 61 milyondan fazla seçmen oy kullandı.

Türkiye geneli belediye başkanları, meclis üyeleri ve il genel meclis üyeleri sonuçları takip edilirken,  seçmenler, muhtarlık seçim sonuçlarını da merak ediyor.

Bu seçimlerle birlikte, Türkiye'nin dört bir yanındaki mahalleler yeni dönem muhtarlarına kavuştu. Muhtarların, köy ve mahallelerde önemli rolleri bulunuyor. Genel yönetimin temsilcisi olarak hareket eden muhtarlar, yasaları ve hükümet emirlerini halka duyurmanın yanı sıra yerel düzeyde dirlik ve düzenin sağlanmasında kilit bir rol oynarlar. Ayrıca, genel yönetimle ilgili işlerin uygulanmasına yardımcı olurlar ve köyde yapılması gereken işleri imece usulü ile gerçekleştirirler.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) seçim sonuçlarının tamamını resmi internet sitesi üzerinden açıkladı.

Buna göre, seçmenler kendi sandıklarına ait ıslak imzalı sayım döküm cetvelleri, sandık sonuç tutanakları ve ilçe birleştirme tutanaklarına YSK'nın internet adresi üzerinden erişebilirler.

Kaynak: Tuğçe Dokumacı