Mutfak dolapları özellikle aspiratör kullanılmadığı zamanlarda yağ lekelerine maruz kalır. Mutfak dolaplarında yapışıp kalan yağ lekeleri kimyasal ürünler ile silinmek istediğinde bu durum ahşap dolap kapaklarına zarar verebilir. bu nedenle mutfak dolaplarını temizlemek için en sağlıklı yöntem doğal ürünlerin kullanılması ile ortaya çıkıyor.

"İntiharların yüzde 7'si ekonomik sebeplerle gerçekleşiyor" "İntiharların yüzde 7'si ekonomik sebeplerle gerçekleşiyor"

Tek bir doğal malzeme ile mutfak dolaplarında temizliği sağlayabilir ve bu esnada dolapların yapısına zarar vermemeyi de garanti altına alabilirsiniz. İşte mutfak dolaplarından yağ lekelerini çıkarmanın en kolay yöntemi:

sirke-kasik-vb6l

Mutfak dolaplarından yağ lekelerini çıkarmak için ihtiyaç duyacağınız tek malzeme elma sirkesi olacak. Yüksek asidik oranı olan elma sirkesinin mutfak dolaplarının temizliğinde kullanılması dolapları baştan aşağı temizler. Ancak bu aşamada dolapların boyasına zarar vermemek adına önlem almanız gerekiyor. 

Elma sirkesi ile mutfak dolaplarını temizlemek için ilk olarak bir sprey şişesine 1 su bardağı elma sirkesi dökün. Ardından elma sirkesini 1 bardak su ile seyreltin. Bu şekilde temizleyici etkisinden bir şey kaybetmeyen elma sirkesi dolaplarda boya ya da işlemelere zarar vermeyecektir. 

Hazırladığınız karışımı dolap kapaklarına püskürtebilir ve kuru bir bez ile yağ lekelerini temizleyebilirsiniz. Elma sirkesi ile mutfak dolaplarında bulunan yağları kısa sürede temizlemek bu yöntem sayesinde mümkündür. 

Kaynak: İmece Gazetesi