Tuğçe Dokumacı

Eğitimleri Başarıyla Tamamlayan Kursiyerler Düzenlenen Törenle Sertifikalarını Aldı Eğitimleri Başarıyla Tamamlayan Kursiyerler Düzenlenen Törenle Sertifikalarını Aldı


Mersin PortalTürkiye’nin büyük kentlerinde sıkışmışlık, yoğunluk, ekonomik zorluklar yaşam memnuniyeti anketlerine de yansıdı. TÜİK’in 2023 yılı araştırmasının sonuçlarına göre en büyük kentler en mutsuz kentler arasında sıralandı. Daha sakin ve orta halli kentler yaşam memnuniyetinde nispeten daha iyi sonuçlar verdi. Mersin’in  orta halli bir sıralamada yer aldığı araştırmanın yankıları sürerken  Sokaklarında vatandaşlara “Mutlu musunuz?” sorusunu yönelttik. 
Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) 2023 verilerinden hareketle paylaştığı Yaşam Memnuniyet Araştırması’nın iller bazındaki verileri son günlerin en çok tartışılan konusu oldu. En mutlu iller sıralamasında ilk 10’da Türkiye’nin küçük ve sakin şehirleri alırken yoğun ve büyük şehirler ise en mutsuzlar arasında sıralandı.
Geçtiğimiz haftalarda bazı illerin yaşam memnuniyeti ülke gündemine düşerken, Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) Yaşam Memnuniyeti Araştırması’na göre, Türkiye’nin yüzde 52,7’si mutlu. İllerin mutluluk sırasının ardından gözler sosyo-ekonomik açıdan son yıllarda zor günlerden geçen Mersin’e çevrildi. ‘Yoksulluk ve Yaşam Koşulları İstatistikleri’ne göre orta sıralarda bulunan Mersin ise enler sıralamasında yer almadı. 

TÜRKİYE’NİN YÜZDE 52,7’Sİ MUTLU
Yaşam memnuniyeti araştırması sonuçlarına göre, mutlu olduğunu beyan eden 18 ve üzeri yaştaki bireylerin oranı, 2022 yılında yüzde 49,7 iken 2023 yılında 3 puan artarak yüzde 52,7 olduğu açıklandı.

Kaynak: Tuğçe Dokumacı