İstanbul’da Fırtına Hava Trafiğini Olumsuz Yönde Etkiliyor İstanbul’da Fırtına Hava Trafiğini Olumsuz Yönde Etkiliyor

Tam donanımlı araçları ile sorumluluk sahasında bulunan cadde, bulvar, refüj ve parklardaki tüm yeşil alanları ilaçlayan ekipler, gece boyunca da mesai yaparak ilaçlama faaliyeti gerçekleştiriyor. Ekipler, sıcaklıkların artmaya başladığı andan itibaren ilaçlama çalışmalarına hız verdi. Gündüz ve gece olmak üzere iki vardiya olarak ve haşerenin türüne göre süren ilaçlama çalışmaları, vatandaşların yaz aylarını rahat geçirmesini sağlıyor. Gündüz saatlerinde larva, rezidüel (haşere) ve yeşil alan ilaçlaması yapan ekipler, gece boyunca da uçkun ilaçlaması yapıyor. İlaçlama konusunda doğal hayat ve biyolojik dengeyi göz ardı etmeden hareket eden ekipler, haşerelerin üreme alanlarında Dünya Sağlık Örgütü tarafından önerilen ve Sağlık Bakanlığı tarafından ruhsatlandırılan ilaçlar ile bilimsel programlar uygulayarak yapıyor.
Mersin Büyükşehir Belediyesi Mut Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı Koordinasyon Müdürü Ferruh Baş, ilaçlama birimi olarak yılın 12 ayı larva ve sivrisinek mücadelesine devam ettiklerini belirterek, "Bizim kış aylarında yaptığımız larva mücadelemiz yazınki sinek popülasyonunun azalışında etkili oluyor. Ondan dolayı ekiplerimizle sahada yılın 12 ayı fosseptiklerde, lağımlarda, bodrumlarda, menfezler gibi bazı kaynak noktalarımızda larva ve yumurta mücadelemiz sürüyor” dedi.
Yaz aylarında bu çalışmaların daha da hızlandığını aktaran Baş, “Hava sıcaklığı arttıkça sivrisineklerin yumurtadan çıkış, pupadan çıkış süreleri kısalıyor, bizim ilaçlama döngülerimiz de haliyle hızlanıyor. Vatandaşlarımız rahat olsun. Sivrisinek, yakağan, mucuk ve diğer haşerelerle gerekli mücadeleleri yapıyoruz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA