Gündem

Naci Görür: " Çok Endişe Etmiyoruz"

Marmara'da peş peşe meydana gelen 4.2 ve 4.4'lük depremlerin ardından açıklama yapan Prof. Dr. Naci Görür "Çok endişe etmiyoruz" dedi.

Abone Ol

Marmara Denizi Tekirdağ Güzelköy açıklarında 22.26 sıralarında Kandilli Rasathanesi ölçümlerine göre peş peşe 4.2 ve 4.4 büyüklüğünde depremler meydana geldi. Depremin ardından Prof. Dr. Naci Görür'den açıklama geldi.

Kandilli Rasathanesi tarafından yapılan açıklamaya göre Güzelköy açıklarındaki depremler yerin 4 kilometre altında gerçekleşti.

AFAD ise tek deprem kayda geçerken depremin merkez üssünü Balıkesir açıkları olarak kayda geçti.

Yerin 7.1 kilometre altında gerçekleştiği belirtilen depremin büyüklüğü ise AFAD tarafından 4.1 olarak açıklandı.

NACİ GÖRÜR: ENDİŞE ETMİYORUZ

Marmarda Denizi'nde gerçekleşen ve halk arasında panik yaratan 4.4 büyüklüğündeki depremle ilgili yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür flaş açıklamada bulundu. Depremin Tekirdağ Fay Zonu'nda gerçekleştiğini söyleyen Prof. Görür, bu fayın 1912'de meydana gelen Şarköy depreminde kırıldığını söyledi. "Çok endişe etmiyoruz" diyen Prof. Görür'ün paylaşımı şöyle:

"Tekirdağ-Güzelköy açıklarında 4.4'lük bir deprem oldu. Deprem Tekirdağ Fay Zonunda. Bu zonun 1912 Şarköy Depremi'nde kırıldığını düşünüyoruz. Burada zaman zaman büyüklüğü 4.0'lara çıkan ve gaz çıkışlarına bağlı depremlerin olduğunu da biliyoruz. Bu açıdan çok endişe etmiyoruz."