Gündem

Narin Güran Cinayetinde Yeni Gelişme: Uzman Ekip Köyde

Diyarbakır'ın Tavşantepe köyünde vahşice öldürüldükten sonra cansız bedeni saklanan 8 yaşındaki Narin Güran soruşturması devam ediyor. Soruşturmada bazı kişilerin gizli tanık olabileceği nedeniyle İçişleri Bakanlığı'nın tanık koruma programında görevli 3 kişilik uzman bir heyet köye geldi.

Abone Ol

Diyarbakır’da vahşice öldürülen ve cesedi 19 gün sonra bir dere kenarında bulunan 8 yaşındaki Narin Güran soruşturmasında Nevzat Bahtiyar’ın cezaevindeyken ek ifadesinin alınması sonrası köye giden jandarma ekipleri Nevzat Bahtiyar’ın evinde ve ahırında tekrar DNA incelemesi yaptı. Cezaevinde birbirleriyle görüşmelerine izin verilmeyen Güran ailesi bireylerinin kameralı özel odalarda tutuldukları ve dışarıdaki aile bireylerinin dahi görüşmelerine izin verilmediği bilgisi edinildi. Soruşturma kapsamında gerek şüpheli, gerekse bilgisine başvurulan bazı kişilerin gizli tanık olabilecekleri öğrenildi. Bununla ilgili İçişleri Bakanlığı’nın da tanık koruma programında görevli 3 kişilik uzman bir heyeti Diyarbakır’a gönderdiği ortaya çıktı.

BAHTİYAR’IN İFADELERİNİN ARDINDAN JASAT YENİDEN KÖYDE

Sözcü'den Özgür Cebe'nin haberine göre, Nevzat Bahtiyar'ın yeni itirafında, “Cesedi yerde yatar vaziyette gördüm. Ağzından köpük gibi bir sıvı gelmişti. Salim’den aldıktan sonra önce ahırın penceresinden içeri bıraktım” sözleri üzerine Jandarma olay yeri inceleme ile JASAT ekipleri yeniden köye giderek söz konusu evde inceleme yaptı. 2 saat süren incelemenin ardından JASAT ekibi, aldıkları numunelerle birlikte köyden ayrıldı.

AİLENİN DIŞ DÜNYA VE BİRBİRLERİYLE BAĞLANTISI KESİLDİ

Ayrıca soruşturmada Nevzat Bahtiyar dışında tutuklu bulunan 12 kişinin, birbiriyle akraba olduğu için, T2 ve T3 Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda özel kameralı odalarda tutulduğu ve soruşturma tamamlanana kadar birbirleriyle görüşmelerine hiçbir şekilde izin verilmediği öğrenildi.

Görüş günlerinde de dışarıdaki akraba ve aile bireylerinin de tutukluların ziyaretçi olarak cezaevinde görüşmelerine izin verilmediği öğrenilirken bir araya geldikleri takdirde delillerin karartılmasına yönelik tekrardan ifade değişikliğine gidebilecekleri tehlikesi nedeniyle bu önleme başvurulduğu kaydedildi. Tutukluların odalarına sayım ve yemek ihtiyacı için giriş-çıkış yapan infaz koruma memurlarının da yine belirlenen daimi personelden seçildiği ve olası irtibat kurma denemeleri veya bilgi getirip götürme riskine karşı ses kaydı alabilen yaka kamerası kullandıkları belirlendi.

Aile bireylerinin gerek birbirleriyle gerekse dışarıyla tüm bağlantılarının böylelikle kesildiği ifade edildi.

BAKANLIK GÖREVLENDİRDİ 3 KİŞİLİK ÖZEL EKİP GELDİ

Öte yandan aile bireylerinden ve köyde tanık olarak bilgisine başvurulan kişi sıfatıyla daha önce ifadeleri alınan iki kişinin can güvenlikleri nedeniyle soruşturma dosyasında cinayetin sır perdesini aralayacak doğrudan görgüye dayalı bilgi sahibi oldukları için gizli tanık olarak ifadelerinin alınacağı bilgisi üzerine 3 kişilik uzman ekip Ankara’dan Diyarbakır’a geldi.

İçişleri Bakanlığı tarafından görevlendirilen tanık koruma programında görevli uzman ekibin, iki kişinin gizli tanık sıfatıyla korumaya alınması için çalışma yürüttüğü belirlendi.

Uzmanlar, gerek 12 kişinin tutuklu bulunduğu cezaevinde, gerekse Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturmayı yürüten savcılarla görüşmeler yaptıktan sonra tekrar Ankara’ya döndü.