Diyarbakır'da 19 gün sonra köyünün yakınındaki derede cesedi bulunan Narin Güran'ın cesedi Adli Tıp Kurumu'na getirildi.

Adli Tıp Kurumu önünde Narin Güran'ın akrabaları, Diyarbakır Baro Başkanı Nahit Eren ve Başkan Yardımcısı Mehdi Özdemir bekleyişte.

Narin Güran'ın abisi Baran Güran, cesedi teşhis etti. Anne ve baba Güran'ın Adli Tıp Kurumu'na gelmediği öğrenildi.

Diyarbakır Baro Başkanı Nahit Eren, savcı ile otopsi sonuçlarını bekliyor.

bianet'in edindiği bilgilere göre Narin Güran'ın cesedi deforme olduğu için ölüm saati, ölüm günü ve ne kadar suda kaldığı gibi bulguların ortaya çıkması en az 4 saat sürecek.

Alışverişlerde Fiş ve Fatura İhmaline Yüksek Cezalar Geliyor Alışverişlerde Fiş ve Fatura İhmaline Yüksek Cezalar Geliyor

"Narin'imi öldürdüler"

Narin Güran'ın halası ağıtlar yakarak Adli Tıp Kurumu'nun önüne geldi. Hala, "Narin'imi öldürdüler. Narin'e nasıl kıydılar" dedi. Halanın yanında bulunan bir kişi basın mensuplarına "Gidin, yalan konuşun" diyerek tepki gösterdi.

Diyarbakır Barosu: Narin sana söz veriyoruz...

Diyarbakır Barosu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Narin Güran'ın faillerinin yargılanması için davanın takipçisi olacağının sözünü verdi.

Açıklamada, "Narin’in kesin ölüm sebebi yapılmakta olan otopsi sonrası belirlenecektir. Diyarbakır Barosu olarak, fail/faillerin yargılanması ve cezalandırılması için yargı sürecinin takipçisi olmaya devam edeceğimiz hususunda Narin’e söz veriyoruz" denildi.HÜDA PAR Genel İdare Kurulu Üyesi Vedat Turgut, ATK önüne gelerek Narin Güran’ın ailesine başsağlığı dileklerini iletti.

Vedat Turgut, "Ne zaman birbirimize değer verirsek bu tür vahşilikler aramızdan çıkacak. Bunlar bizim kültürümüz değil, Amerika'nın, İsrail'in, Avrupa'nın kültürü" dedi.

Kaynak: Haber Merkezi