Kültür Sanat

Netflix Türkiye'nin geçen hafta en çok izlenen filmleri

Netflix izlenme sürelerine dayanarak hazırladığı haftalık (9 - 15 Ekim 2023) Top 10 film listesini yayınladı.

Abone Ol

10. İkizler Projesi: İkizler Projesi, eski bir kiralık katilin peşine düşen klonundan kurtulmak için verdiği mücadeleyi konu ediyor. Henry, işinde uzman olan bir kiralık katildir. Artık bu işlerden kurtulup hayatına yeni bir yön vermek isteyen Henry, bir anda kendisini büyük bir girdabın içinde bulur. Kiralık katilin peşine, kendisini öldürmek için gizli bir ajan düşmüştür. Üstelik peşindeki ajan, Henry'den 25 yıl önce alınan genlerle oluşturulan bir klondur. Henry, her hareketini önceden tahmin edebilen bu klonundan kurtulmak için zorlu bir savaş vermek zorunda kalır. Filmin yönetmenliğini, daha önce 'Pi'nin Yaşamı' ve 'Kaplan ve Ejderha'yı yöneten Ang Lee üstleniyor.

9. Unutulmuş Sevgi: Saygın bir cerrah olan Profesör Rafal Wilczur, eşi tarafından terk edilmiştir. Ayrıca bir saldırının kurbanı olan Rafal, aldığı yaralar sonucunda hafızasını kaybeder. Küçük bir köye yerleşen Rafal, burada şifacı olarak yeniden nam salar.

8. Hava Muhalefeti: Hava Muhalefeti, bir hafta sonu kaçamağı yapmak için bindikleri uçakta kendilerini beklenmedik olayların içinde bulan Cemil ve Gözde'nin hikayesini konu ediyor. Milletvekili adayı olan Cemil Yıldırım, sevgilisi Gözde ile güzel bir hafta sonu kaçamağı planlar. Ancak küçük bir kaçamak olarak düşündükleri tatilleri, Bodrum uçağındaki yerlerini almalarıyla eğlenceli bir yolculuğa dönüşür. Hem Cemil ve Gözde, hem de uçaktaki diğer yolcular, kendilerini bekleyen sürprizden habersiz kahkaha dolu bir yolculuğa başlar.

7. Konferans: Belediye çalışanlarına yönelik bir ekip oluşturma konferansı, yolsuzluk suçlamalarının ortalıkta dolaşmaya ve çalışma ortamını rahatsız etmeye başlamasıyla bir kabusa dönüşür. Bu kaos ortamında gizemli bir kişi, katılımcıları takip edip, onları teker teker öldürmeye başlar.

6. Reptile: Sert bir dedektif olan Nichols, genç bir emlakçının vahşice öldürülmesinin ardından hiçbir şeyin göründüğü gibi olmadığı bir durumda gerçeği ortaya çıkarmak için çabalar.

5. Fair Play: Kıran kırana rekabetin yaşandığı yatırım fonunda gerçekleşen beklenmedik bir terfi, yeni nişanlanan genç çiftin arasındaki romantizmi öldürür ve onları ayrılığın eşiğine getirir.

4. Balerin: Ok-ju, en yakın arkadaşı balet Min-hee'nin vahşice öldürülmesinin acısını üstünden atamayan eski bir korumadır. Arkadaşını koruyamadığı için kendisini suçlayan Ok-ju, onun son isteğini yerine getirmek, yani ölümünün intikamını almak için harekete geçer.

3. Do Not Disturb: Geçimini vapurlarda garsonluk yaparak geçiren ancak pandemi döneminde işsiz kalan Ayzek, bir süre sonra bir otelde iş bulur. Gece vardiyasında çalışmaya başlayan Ayzek, ilk gecesinde kendisini beklenmedik durumların içinde bulur.

2. Nowhere: Distopik bir gelecekte İspanya hükümeti, kaynak yetersizliği nedeniyle çocukları, hamile kadınları ve yaşlıları ortadan kaldırmayı planlar. Hamile olan Mia, bu durumun ardından ülkeden kaçmaya karar verir. Kaçmak için bir konteynerde saklanan Mia, konteyner denize sürüklenince kendisini bir kabusun içerisinde bulur. Okyanusun ortasında tek başına sürüklenen Mia, hem kendi hem kızının hayatını kurtarmak için savaşmak zorundadır.

1. Oregon: Oregon, bir gün içinde yaşanan olayları konu ediyor. Hayatlarını Bodrum'da geçiren Gaye ve Hakan, yakın arkadaşlarına bir müzik kaseti teslim etmek için İstanbul'a gider. Ancak İstanbul'a gitmeleriyle kendilerini beklenmedik olayların içinde bulurlar. Başlarına gelen olayların ardından Gaye ve Hakan'ın kaseti arkadaşlarına teslim etmesi pek de kolay olmaz.