Sağlıklı lif yapısı ile uzmanların düzenli tüketimini tavsiye ettiği nohut leziz oluşu ile de hala lider konumda. En sevilen bakliyatlardan biri olan nohut yanlış şekilde muhafaza edildiği zaman ise nohut böceklenmeye başlıyor tüketimi sağlıksız hale geliyor. Nohudun böceklenmesinin önüne geçmek için ise bazı doğal yöntemler kullanabilirsiniz. Mutfaklarda hayat kurtaran pratik bilgiler arasında yer alan gıdaların muhafaza edilme yöntemlerini kullanabilirsiniz. Nohut saklamanın püf noktasını öğrendiğinizde bir daha böceklenme ile karşı karşıya kalmayacaksınız. İşte nohudun böceklenmesinin önüne geçen doğal yöntem:

nohut-sarimsak-nyus

İnsan ve Muz DNA'sının Yüzde 60 Ortak Olduğu İddiası İnsan ve Muz DNA'sının Yüzde 60 Ortak Olduğu İddiası

Mutfaklarda sıkça tükettiğimiz nohutlar şüphesiz en sevilen bakliyatlar artasında tanınıyor. Bu nedenle de nohudun böceklenmesi büyük bir risk oluşturuyor. Böceklenmelerin görüldüğü nohutların ortak özelliği hava alıyor olmalarıdır. Neme maruz kalan nohut kısa sürede küflenmeye ve bozulmaya başlar. Bu noktada dikkat edilmesi gereken nohutların kuru ve serin bir yerde muhafaza edilmesidir. 

Nohutları saklamak için tuz ve sarımsak yönteminden yararlanabilirsiniz. Nohut saklamada kullanılan tuz ve sarımsak yöntemini uygulamak için bir kavanoz içerisine nohutları dökün. Üzerine diş sarımsak bırakın. Ardından 1 kilogram nohuda 1 yemek kaşığı olacak şekilde tuz ilave edin. Bu şekilde nohutları aylarda taze tutmanız mümkün olacaktır. 

Kaynak: İmece Gazetesi