Yaşam

Nohutları pişirmeden önce suyuna 1 kaşık ekleyin! Lokum gibi ağızda dağılan nohut pişirmenin sırrı onda gizli

Mutfaklarda kullanılan bazı yemek pişirme tüyoları yavaş yavaş açığa çıkıyor. Bu gibi püf noktalar sayesinde çok daha lezzetli yemekler pişirebilirsiniz. Nohut ıslatırken suya bir kaşık eklediğinizde lokum gibi pişen nohutlar elde edebilirsiniz.

Abone Ol

Türk mutfak kültüründe önemli yere sahip olan nohut yemeklerini pişirmeden önce nohudu 1 gece boyunca ıslatırız. Bu yöntem ile nohudun kabuğu yumuşatılır ve nohut daha güzel pişer. Ancak nohudu ıslatırken de belirli püf noktalar bulunuyor. 

Nohut ıslatmanın püf noktasını öğrendiğinizde nohut yemeği lokum gibi yumuşacık oluyor. Nohut pişirirken kullanabileceğiniz bir doğal yöntem sayesinde nohut yemekleri çok daha lezzetli hale geliyor. İşte nohut yemeklerinde kullanıldığında nohudu yumuşacık hale getiren doğal yöntem:

Nohut ıslatırken kullanacağınız bu doğal yöntem karbonat ile karşımıza çıkıyor. Nohut yemeği pişirmenin püf noktası olan ıslatma sürecini kısaltan ve nohutları çok daha yumuşak hale getiren bu doğal yöntemi rahatlıkla kullanabilirsiniz. 

Nohut pişirirken kullanılan doğal yöntemi uygulamak için bir gece önceden nohutları bir kabın içerisine alın. Ardından üzerini iki parmak geçecek kadar su ekleyin. Son olarak nohudun içerisine 1 tatlı kaşığı karbonat ekleyin ve karıştırın. 1 gece boyunca bu suda bekleyen nohutların kabukları çok daha yumuşak hale gelecek ve iç kısımlarının pişmesi kolaylaşacak.