Kaynatılan süt birden fazla sebebe bağlı şekilde taşabilir. Süt taşmasını önlemek için uygulanabilecek belirli yöntemler bulunur. Yağ oranı daha yüksek olan sütler daha çabuk kaynamaya başlarlar. Daha kıvamlı olmaları nedeni ile yağlı sütler kaynama esnasında taşmaya daha müsaittirler. Aynı zamanda sütün yüksek ısıda kaynatılması da anlık bir şekilde taşmaya neden olacaktır. 

Ya taşarsa tehlikesi ile sütün başında beklemek istemeyenler için se bazı basit ama etkili doğal yöntemler bulunuyor. Sütün taşmasını engelleyen bu yöntem ile sütünüzü ocağa bırakıp gönül rahatlığı ile işlerinizi halledebilirsiniz. İşte sütün taşmasını önleyen basit doğal yöntem:

sutu-tasirmadan-kaynatmak-icin-ne-yapmaliyiz-664cb566-5aa7-4a60-a881-d5c9cc42573a

İnsan ve Muz DNA'sının Yüzde 60 Ortak Olduğu İddiası İnsan ve Muz DNA'sının Yüzde 60 Ortak Olduğu İddiası

Sütün taşmasını önleme açısından bilinen iki farklı etkili yöntem bulunuyor. bu yöntemlerden ilki tahta kaşık yöntemi olarak karşımıza çıkıyor. Oldukça basit bir uygulanışı olan tahta kaşık yöntemini deneyerek sütün taşmadığını kendiniz de gözlemleyebilirsiniz. Bu yöntemi uygulamak için tek yapmanız gereken ise süt kaynamaya başladığı anda tencerenin üzerine yatay şekilde bir tahta kaşık bırakmak. Tahta kaşık yöntemi taşma tehlikesi içeren her yemekte kullanılabilir. 

Bir diğer sütün taşmasını önleyen yöntem ise sıvı yağ yöntemidir. daha incelik isteyen bir yöntem olan bu işlemi gerçekleştirdiğinizde sütün yine taşmadığını göreceksiniz. Sıvı yağ yönteminde ise yapmanız gereken süt ısınmaya başladığında tencerenin ağzının kenarlarını ince bir tabaka olacak şekilde sıvı yağ ile gezinmek. Sıvı yağ sürülen tencere kenarlarına değen süt taşmayacak ve geri sönecektir. 

Kaynak: İmece Gazetesi