Üniversitelerin açılmasının ardından kira fiyatlarından nasibini alan Mersin'de, öğrencilerin sesi olan Mersin Milletvekili Gülcan Kış, TBMM'de söz hakkı alarak öğrencilerin yaşadığı barınma sorununu gündeme getirdi.

Daha önceleri de öğrencilerin karşı karşıya kalacağı barınma sorunu için meclise 'Araştırma Önergesi' sunan Vekil Kış, şimdi de öğrencilerin yaşadığı barınma krizi için TBMM'de komisyon kurulması için çağrı yaptı.
Mecliste genel kurula hitap eden CHPli vekil Kış, artan kira fiyatları sebebiyle öğrencilerin üniversite okumak için gidecekleri şehirlerde, barınma sıkıntısı yaşayacakları uyarısını yaparak, konunun çözüm yerinin TBMM olduğunu belirtmişti. Ayrıca CHP'li belediyelerin öğrencilerin barınma sorununu çözüm amaçlı önemli adımlar attığını belirten Gülcan Kış, konuşmasında Mersin'in öğrencilere verdiği desteklerle 'Mersin, 'Üniversiteli Dostu Belediyeler' listesinde ilk 5'te yer alıyor' diyerek, yüksek enflasyon ve zamlar sebebiyle, üniversite kazanan öğrencilerin barınma sorunu başta olmak üzere, geçim sıkıntısı yaşayacağını ve konunun TBMM'de gündeme alınması gerektiğini ifade etti

İsrail Savunma Bakanı duyurdu: Savaşta yeni dönem başladı İsrail Savunma Bakanı duyurdu: Savaşta yeni dönem başladı
Editör: Haber Merkezi