Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğüne Atanan Ceviz, Mersin'e Veda Etti Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğüne Atanan Ceviz, Mersin'e Veda Etti

Kış aylarında daha sık görülen üst solunum yolu hastalıkları beraberinde öksürük ve balgam gibi şikayetleri de getirir. Üst solunum yolu enfeksiyonlarının neden olduğu bu yan etiler hastalığın geçmesine rağmen devam edebilir. Bir türlü geçmeyen öksürüğünüz varsa bu durumda doğal yöntemler yardımınıza koşuyor. 

Hastalıkların yan etkisi olan öksürüğü tek seferde bıçak gibi kesen bir doğal karışımı evlerinizde kolaylıkla hazırlayabilirsiniz. Solunum yollarının tahriş olmasına bağlı şekilde ortaya çıkan öksürük şikayetinden kurtulmak için uygulayacağınız bu doğal yöntem sağlıklı bir karışım oluşturmanıza yardımcı oluyor. İşte evlerde hazırlanan doğal öksürük ilacı:

Doğal bir öksürük ilacı hazırlamak için evlerinizde bulunan bazı malzemelerden yardım almanız gerekiyor. Öksürük kesen doğal karışım için yalnızca üç malzeme kullanmanız yeterli oluyor. 

Evlerde basit bir şekilde hazırlayabileceğiniz öksürük ilacı için 1 yemek kaşığı balı küçük bir kabın içerisine alın. Ardından üzerine 1 çay kaşığı karabiber ve 1 çay kaşığı toz zencefil ilave edin. Malzemeler homojen bir karışım oluşturana dek karıştırmaya devam edin. elde ettiğiniz doğal karışımdan sabah ve akşam olmak üzere günde 2 çay kaşığı kullanmanız yeterli olacaktır.

İçerdiği sağlıklı malzemelerin etkisi ile bu karışım boğazda oluşan tahrişin geçmesine yardımcı oluyor. Karışımı düzenli şekilde tükettiğinizde öksürük şikayeti ortadan kalkıyor. 

Kaynak: İmece Gazetesi