Kadri Duman

Mersin Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Naci Yılmaz’dan YEDAM’a Önemli Ziyaret Mersin Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Naci Yılmaz’dan YEDAM’a Önemli Ziyaret

Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) 2024-2025 eğitim öğretim yılı takvimine göre, okullar 9 Eylül 2024 tarihinde yeni döneme başlayacak. Okulların açılmasına kısa bir süre kala, veliler çocuklarının kırtasiye ihtiyaçlarını karşılamak için alışverişlere başladı. Ancak artan kırtasiye fiyatları, veliler üzerinde büyük bir yük oluşturuyor.

MEB’in 2024-2025 eğitim öğretim yılı takvimine göre okulların açılmasına sayılı günler kala, Tarsus’ta yaşayan iki çocuk annesi Ezgi Kılıç, artan kırtasiye masraflarının aile bütçesini nasıl zorladığını paylaştı. Ezgi Kılıç, özellikle defter fiyatlarının yükselmesiyle, çocuklarının eğitim masraflarını karşılamanın her geçen yıl daha da zorlaştığını ifade etti.

A W025099 02

"İki çocuğum var, her biri için ortalama 9 adet defter almamız gerekiyor. Ucuz zincir marketlerde bile bir defterin fiyatı 60 TL. Bu da sadece defterler için toplamda 1.080 TL harcamamız anlamına geliyor," diyen Kılıç, kırtasiye alışverişlerinin aile bütçesi üzerindeki yükünü anlattı.

Kılıç, sadece defterlerin değil, kitap, kalem, boya kalemleri ve diğer kırtasiye malzemelerinin de masraf kalemini artırdığını vurgulayarak, "Çocuklarımın iyi bir eğitim alması için her şeyi en iyisiyle almak istiyorum, ama fiyatlar gerçekten el yakıyor. Her yıl bu masrafları karşılamak daha da zorlaşıyor," dedi.

Whatsapp Image 2024 08 16 At 17.53.06

Ezgi Kılıç, özellikle dar gelirli aileler için bu tür masrafların büyük bir yük olduğunu belirterek, "Bazı aileler toplu alımlarla maliyetleri düşürmeye çalışıyor, ancak bu bile yeterli olmayabiliyor. Çocuklarımızın eğitimi için bu fedakarlıkları yapıyoruz ama keşke bu kadar zorlanmasak," diyerek, eğitim masraflarındaki artışa dikkat çekti.

A W024260 01

Kaynak: Kadri Duman