Sağlık

Ömür boyu etkili reçete! Şahin gibi keskin gözlere kavuşmanın sırrı bu besinlerde saklı

Vücudumuz ne kadar sağlıklıysa aslında gözlerimiz de o derece sağlıklı oluyor. Dolayısıyla doğru bir beslenme biçimiyle vücudumuza vitaminleri doğru şekilde almak mümkün. Peki, gözleri besleyen vitaminler hangisi? Besin takviyeleri kullanarak gözleri güçlendirmeye çalışmak ne kadar doğru? Gözleri güçlendirmek için hangi besinleri tüketmek gerekir? İşte gözlerinizi şahin gibi keskin yapacak o besinler.

Abone Ol

A vitamini gece görüşünü güçlendiriyor

Hayvansal gıdalarda bulunan A vitamini özellikle gece görüşünün güçlenmesine destek olurken, gözlerin karanlıkta görmesini ve ışıksız ortamlara alışmasını da sağlıyor.

Rodopsin olarak adlandırılan ve ışıkları algılamaya yarayan proteinlerle birleşen A vitamini, böylece gece görüşünü daha iyi hale getiriyor.3

A vitamininin düzenli alınması kataraktın yanı sıra gece körlüğü ve makula dejenerasyonuyla karşılaşma riskini azaltıyor.

Olası katarakt başlangıçlarını önlemeye de oldukça fayda sağlayan A vitamini, hayvansal gıdaların yanı sıra portakal, havuç, buğday, maydanoz ve yumurta sarısında bulunuyor.