Asayiş

Oskay'ın avukatından kadın mücadelesi vurgusu  

Raziye Oskay'ı katleden Barış Can Uçuk'a “Tasarlayarak öldürme' suçundan indirimsiz ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi. Adalet mücadelesini bırakmayan Oskay ailesi, “Adalet sonunda yerini buldu' diye konuştu. Kadın mücadelesi vurgusu yapan Avukat Işıl Akan ise “Sokak ortasında yapılan bir kadın katliamıdır bu. İyi hal indirimi olmadan en ağır cezayı alması kadın mücadelesi açısından da çok önemlidir ve kadın mücadelesinin de bir sonucudur' dedi.

Abone Ol

Haber: Seren SABUNCU

Uzaklaştırma cezası olmasına rağmen eski nişanlısı Barış Can Uçuk tarafından sokak ortasında katledilen Raziye Oskay'ın davasında karar çıktı. Sanık Uçuk'a 'Tasarlayarak adam öldürme' suçundan indirimsiz müebbet hapis cezası verildi. Raziye Oskay'ın annesi Fatma Oskay, 'Adalet yerini buldu sonunda. Bunun için çok mücadele verdik. Kızım geri gelmeyecek ama bu karar az da olsa acımızı hafifletecek' dedi. Duruşma sonrası konuşan Raziye Oskay'ın avukatı Işıl Akan, 'Sokak ortasında yapılan bir kadın katliamıdır bu ve sanık hala sevmekten bahsediyor! Severken yapmam gibi savunmaları asla kabul etmiyoruz. İyi hal indirim olmadan en ağır cezayı alması kadın mücadelesi açısından çok önemlidir. Ve kadın mücadelesinin bir sonucudur' dedi.

Mersin'in merkez Toroslar ilçesi Okan Merzeci Mahallesi'nde 10 Ocak 2022 tarihinde Barış Can Uçuk (24) adlı erkek, eski nişanlısı Raziye Oskay'ı (25) sokak ortasında tabancayla vurarak katletmişti. Bugün Mersin 5. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen karar duruşmasına tutuklu sanık Barış Can Uçuk SEGBİS ile katılırken, genç kızın annesi Fatma İsmet Oskay, babası Murat Oskay, kız kardeşi, taraf avukatları ile Oskay ailesinin yakınları katıldı.

'O ZAMAN YANINDA NEDEN SİLAH VARDI'

Karar duruşmasında konuşan Uçuk, Oskay'ın işe gittiği caddeden tesadüfen geçtiğini ve tasarlayarak öldürmediğini iddia etti. Duruşmaya katılan Raziye Oskay'ın teyzesi ise 'o zaman yanında neden silah vardı' diye sordu. Oskay'ın ailesi kızlarının sürekli ölüm tehditleri aldığını yeniledi. Oskay'ın avukatlarından Işıl Akan, sanık Uçuk'un yanında silah bulundurmuş olmasını, olayın 10 saniye içerisinde gerçekleşmesinin 'tasarlanarak adam öldürme' kapsamında olduğunu vurguladı. Uçuk'un savunmasına rağmen mahkeme heyeti 'Tasarlayarak öldürme' suçundan indirimsiz ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi.

AVUKAT IŞIL AKAN'DA KADIN MÜCADELESİ VURGUSU

Olayın tamamen kasti olduğunun ortada olduğuna vurgu yapan Avukat Işıl Akan verilen kararın kadın mücadelesinin de bir sonucu olduğuna dikkat çekti. Avukat Akan, 'Kararı doğru bir karar olarak buluyoruz. Zaten sanığın bu olayı tasarlayarak yaptığı belliydi. Sanığın olaya bir gün önce geldiği, araba kiraladığı, silah temin ettiği ortaydı. Ve delil olarak bunları sunduk zaten. Raziye daha ağzını bile açamadan en ufak bir söz bile sarf etmeden direkt ateş edilmiştir. Videoları da var bunun. Sokak ortasında yapılan bir kadın katliamıdır bu ve hala sevmekten, nişanlısı olduğundan bahsediyor sanık! Severken yapmam gibi savunmaları asla kabul etmiyoruz. İyi hal indirimi olmadan en ağır cezayı alması kadın mücadelesi açısından çok önemlidir. Ve kadın mücadelesinin bir sonucudur. Verilebilecek en iyi karardı umarım böyle onaylanır.'