Sahte bal operasyonunda ele geçirilen miktar dudak uçuklatan cinsten Sahte bal operasyonunda ele geçirilen miktar dudak uçuklatan cinsten

Araç sahipleri araçlarını park etmek için caddelerde iki sıra halinde park etmek zorunda kalırken, bu durum trafiğin kaosa dönmesine neden oluyor. Çarşıda bulunan mahalle ve sokaklarda boş kaldırım bulmak imkansızken, minibüslerin yolcu indirme ve bindirme yerleri olan durak cepleri de otopark olarak kullanılmaya başlandı. Bu durum minibüsçüler ile araç sahipleri arasında gerginliğe neden oluyor.

HABER:Meryem KARADAĞ/Rabia ARSLAN

HASTANE CADDESİ 'PAKİSTAN' SOKAKLARI GİBİ

Yaz aylarında il dışından gelenlerin de etkisiyle yetersiz otopark sorunu kendini daha fazla hissettirmeye başladı. Araç sahipleri zorda kalınca her yeri otopark olarak kullanmaya başladı. Minibüsçüler ile araç sahipleri belediyelere bu otopark sorununu çözmeleri için bir an önce çalışmalara başlamaları konusunda çağrıda bulundu.

Mersin'de sürücüler, araçlarını kentin işlek cadde ve sokaklara çift sıra şeklinde park etmek zorunda kalıyor. Bu durum trafikte sürücülere sıkıntılı anlar yaşatmaya devam ediyor. Mersin'in en işlek caddesi olan Hastane Caddesi'nde kaldırımlar işgal edilirken yayalar, caddeden yürümek zorunda kalıyor.

'BU PARK SORUNUNU BİR AN ÖNCE ÇÖZÜN'

Dolmuş şoförleri, araçların sağlı sollu park etmesi nedeniyle, geçişlerde büyük sıkıntı yaşadıklarını söyledi. 'Caddelerde iki yönlü park yapıyorlar. Yan yana iki aracın geçemeyeceği yerler var' diyen bir şoför sözlerine şöyle sürdürdü, 'Yetkililere bildiriyoruz, bu park sorununu bir an önce çözün . Bu yetmezmiş gibi, dolmuş duraklarına özel araçlar park ediliyor. Yolcu almak için duraklara giriş yapamıyoruz. Caddede durmak zorunda kalıyoruz. Bu nedenle de trafik sıkışıklığına neden oluyoruz.'

'BELEDİYLERE SESLENİYORUZ: YER ALTI, YER ÜSTÜ KATLI OTOPARKLAR YAPILMALI'

Otopark sorunun çözülmesi için belediyelere seslenen Hasan Kartal, 'Mersin'de otopark sorunu var. Belediyelere sesleniyoruz: yer altı, yer üstü katlı otoparklar yapılmalı. Bu konuda niyette yok. Böyle olunca bizler sıkıntı çekiyoruz. Vatandaşlara da bir şey diyemiyoruz. Aldıkları ücret belli, otoparklar çok pahalı. Belediyeler, hem biz dolmuş şöförlerine hem de vatandaşa kolaylık sağlasın. Mersin daha temiz ve düzenli bir kent olabilir bu otoparklar yapılırsa' diye konuştu.

'KALDIRIMLAR YAYALAR İÇİN DEĞİL, ARABALAR İÇİN YAPILMIŞ'

Kaldırıma park edilen araçlardan şikayetçi olan Özgür Utma 'Cadde üzerinden dolmuş kullanmakta zorluk çekiyorum. Caddenin kaldırımlarına karşılıklı araç park ediyorlar. Pozcu tarafında her akşam sıkıntı yaşıyoruz. GMK bulvarında trafik altüst oluyor. Araçların kaldırım işgalleri yayaları zor durumda bırakıyor. Sanki kaldırımlar yayalar için değil, arabalar için yapılmış. Bu konuda belediyeler otopark sorununu çözmeli' ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi