Ankara’da uğradığı silahlı saldırı sonucu yaşamını yitiren eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş davasında ilk duruşma devam ediyor. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi’nde gerçekleşen 4. oturuma katıldı. Özel, Sincan’daki mahkeme önünde yaptığı açıklamada Cumhur İttifakı’na “Saniye Ateş’in, Ayşe Ateş’in gözyaşlarında boğulacaksınız” diye seslendi.

“Yapmanız gereken tek şey o çürümüşleri sepetten ayırmak”

Özel, yaptığı konuşmada Cumhur İttifakı’na seslenirken, “Mızrak bu çuvala artık sığmaz” dedi.

Cinayeti azmettiren ve suç örgütleriyle temasta bulunan yapıların ayrılması gerektiğini, aksi halde bu çürümüşlüğün herkese sirayet edeceğini söyleyen Özel, ” Bu çürümüşlükten kurtulmak için yapmanız gereken tek şey o çürümüşleri sepetten ayırmak” diye konuştu.

“Saniye Ateş’in gözyaşlarında boğacaksınız. Ayşe Ateş’in gözyaşlarında boğulacaksınız”

İnternete Yüzde 25 Zam Geldi İnternete Yüzde 25 Zam Geldi

Özgür Özel, AKP ve MHP’yi uyarmaya devam ederken, “Yok bize de bulaşır, biz onlara sarı öküzü vermeyiz. Verirsek başka yerlere gider derseniz, vallahi Saniye Ateş’in gözyaşlarında boğacaksınız. Ayşe Ateş’in gözyaşlarında boğulacaksınız” dedi.

Özel, çürümüşlükten kurtulmanın hem MHP’nin hem de ittifak ortağı olarak AKP’nin vermesi gereken tarihi bir karar olduğunu söyledi. Eğer şimdi karar alınmazsa daha sonra istemelerine rağmen bu durumu değiştiremeyeceklerini belirten Özel, “Bu acılı annenin gözyaşlarında boğulup gideceksiniz. Milletin vicdanında çok olumsuz bir yere doğru gidiyorsunuz. Bu meseleden artık siyaset çıkarmak kalmadı, bu iş bir vicdani bir meselesidir. Vicdanı olanlarla olmayanlar ayrışacak” dedi ve devam etti:

“Unutmayın burada siyasi bir hesap yapıyorsanız eğer vicdani olanlar vicdansızları her zaman yenerler. Millet de vicdanı olanların yanında konumlanır. Gücün, kaba kuvvetin, devlet gücünün, istihbarat gücünün ya da siyasi tehdit ve şantaj işlerinin değil, Saniye Ateş’in yanında durur millet.”

Kaynak: Haber Merkezi