Mutfak kültürümüzde yeri önemli olan gıdalardan biri de patlıcandır. Sağlıklı ve lezzetli yapısıyla pek çok kişinin severek tükettiği patlıcanı pişirme konusunda bazı hatalar bulunuyor. Yıllardır en doğru pişirme taktiklerinden biri olarak bilinen bu yöntemi uyguladığınızda patlıcanın tüm sağlıklı yapısı ve lezzeti ortadan kalkıyor. 

Patlıcanları közlerken tekrarlanan bu hatayı uygulamadan daha doğru ve daha lezzetli bir şekilde patlıcan közleyebilirsiniz. Pek çok tarifte kullanılan közlenmiş patlıcanları pişirirken daha hızlı pişmesi için tekrarlanan hata patlıcanın sağlıklı yapısını kaybetmesine neden oluyor. İşte patlıcan közlerken yapılan hata ve patlıcan közlemenin püf noktası:

Kabızlık tedavisinde kahve ve keten tohumu mucizesi Kabızlık tedavisinde kahve ve keten tohumu mucizesi

202007291930

Sağlıklı ve lezzetli yapısıyla hemen herkesin severek tükettiği patlıcanın pişirilmesi esnasında yapılan bazı yanlışlar bulunuyor. Doğru patlıcan pişirme yöntemlerini öğrenerek patlıcanı hem daha lezzetli hem de daha sağlıklı pişirebilirsiniz. 

Patlıcanları közlerken yapılan bu hata daha hızlı közlenmesi için patlıcanın üzerine delikler açılması. Patlıcanın üzerine açılan delikler içerisinde bulunan suyun pişme esnasında kaybolmasına neden oluyor. suyu akıp giden patlıcanlar bu su ile birlikte hem lezzetini hem de sağlıklı yapısını da kaybediyor. Bunun yerine patlıcanları yavaş yavaş közlemek ve bu közleme esnasında delik açmamak en sağlıklısı olacaktır. 

Kaynak: İmece Gazetesi