Ahmet Sütcü

Alt Geçit Yapın Öğrenciler Ölmesin Alt Geçit Yapın Öğrenciler Ölmesin

Geçtiğimiz günlerde imam nikahlı eşi Z.E. tarafından işkence sonucu hayatını kaybeden Pınar Bayrak’ın amcası Yusuf Bayrak gazetemize açıklamalarda bulundu.

Yusuf Bayrek, yeğeninin cinayetinde azmettiricilerin bulunduğunu iddia etti. Bayrak, yeğeninin uzun süredir fiziksel şiddete maruz kaldığını ve ölümünden 10 gün önce Diyarbakır’daki annesinin evinden zorla alındığını belirtti. Yusuf Bayrak, cinayetin önceden planlandığını ve olayın arkasında belirli kişilerin olduğunu öne sürdü.

Mersin'de yaşanan bu vahşi cinayetin ardından yürütülen soruşturmanın genişletilmesi gerektiğini belirten Yusuf Bayrak, şüpheli Z.E.’nin, imam nikahlı eşi Pınar Bayrak’ı darp ederek ölümüne neden olduğu ve ardından suç delillerini yok etmeye çalıştığını iddia etti. Bayrak, yeğeninin üvey kız kardeşi İrem Doğru’nun, şiddet anını görüntülü arama sırasında gördüğünü ve bu olaydan sonra Pınar’ın telefonuna ulaşılamadığını ifade etti.

Bayrak, Pınar Bayrak’ın Meryem Ecer ile birlikte Çiftlikköy Mahallesi'ndeki adrese geldiklerini, güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerde çocuklarının gözü önünde Z.E. tarafından şiddete maruz kaldığını belirtti. Ancak Bayrak’ın hastaneye ancak akşam saatlerinde A.E. tarafından kaldırıldığını ve zamanında müdahale edilmediği için hayatını kaybettiğini vurguladı.

Olay Yerinde Delil Yok Etme

Olayın ardından hastane polis ekibinin Pınar Bayrak'ın Eğriçam Mahallesi'nde düştüğünü düşündüğünü ancak olay yerinin aslında Çiftlikköy Mahallesi olduğunu belirten Yusuf Bayrak, olay yerine gelen polis ekiplerinin kapıyı açamadığını ve bazı şüphelilerin suç delillerini yok etmeye çalıştığını iddia etti. Kapının çilingir yardımıyla açıldığı ve temizlik yapıldığı ileri sürüldü. Bayrak, olay yeri delillerini yok eden kişinin R.B. olduğunu ifade etti.

Yusuf Bayrak, yeğenine uygulanan şiddet ve cinayetle ilgili olarak azmettiricilerin de tutuklanmasını talep etti. Bayrak, A.E., E.E., M.E. ve A.E. isimli kişilerin azmettirici olduğunu öne sürdü ve bu kişilerin de adalet önüne çıkarılmasını istedi. Ayrıca, olay yerindeki eşyaların ikinci el olarak satıldığını iddia eden Bayrak, bu konuda savcılığın ya da emniyetin kendileriyle iletişime geçmediğini belirtti.

Adli Tıp Kurumu raporunda Pınar Bayrak’ın ölümüne yol açan travmaların künt kafa travması, beyin kanaması ve hyoid kemik kırıkları gibi ciddi yaralanmalardan kaynaklandığı tespit edildi. Yusuf Bayrak, suç delillerini yok etmekle suçladığı kişilerin olay yerindeki eşyaları çıkarma ve temizlik işlemlerinin delilleri yok etmeye yönelik olduğunu belirtti. Ayrıca, Ahmet Ercan’ın da suç delillerini olay yerinden uzaklaştırdığını iddia etti.

Kaynak: Ahmet Sütcü