'Dehşete düşmüş' bir baba, ergenlik çağındaki kızının haftada 400 sigaraya eşdeğer sigara içtiği için akciğerinde bir delik açılması sonrası diğer anne-babaları dikkatli olmaya çağırdı.

Kahramanmaraş Valisi Ünlüer: “Şu an İtibari ile Olumsuz Bir Durum Bulunmamaktadır” Kahramanmaraş Valisi Ünlüer: “Şu an İtibari ile Olumsuz Bir Durum Bulunmamaktadır”

Kyla Blight, bir arkadaşının evinde uyurken yere yığıldı. Baba Mark Blight, kızının 'mavi'ye döndüğünü söyleyen bir telefon görüşmesi sonrası  Kyla'nın 11 Mayıs günü sabahın erken saatlerinde hastaneye kaldırdı.

Kalbi durma noktasına gelen 17 yaşındaki genç kız, akciğerinin bir kısmının alınması için beş buçuk saatlik bir ameliyata alındı.

Kyla'nın akciğerlerinin üstünde pulmoner kabarcık olarak bilinen küçük bir hava kabarcığı oluştu ve aşırı elektronik sigara kullanımıyla bunun patlamasına ve akciğerinin çökmesine yol açtığı düşünülüyor.

Elektronik sigaraya henüz 15 yaşında başlayan öğrenci, bu alışkanlığın 'zararsız' olduğuna inanıyordu ve haftada 4 bin puf elektronik sigara tüketiyordu; bu da 400 sigaranın nikotin eşdeğeriydi.

Kyla, ameliyatının ardından eve dönmeden önce iki hafta daha hastanede kalmak zorunda kaldı.

Puf sigara nedeniyle akciğerini kaybetti - Resim: 7

Baba Mark, bir keresinde kızını e-sigara kullanırken yakalamasına rağmen, onun 15 yaşında elektronik sigara kullanmaya başladığını fark etmediğini ve bunu ne ölçüde yaptığını hafife aldığını itiraf etti.

Türkiye'de de hemen hemen her büfede el altından satılan bu sigaralar, okul koridorlarına kadar indi. 

Gençlerin sağlığını olumsuz etkileyen elektronik sigaralar sağlığa ciddi zararlar veriyor. 

Kaynak: Haber Merkezi