Kültür Sanat

RENGAHENK KOROSUNDAN DEPREMDE ETKİLENEN TIP ÖĞRENCİLERİ İÇİN YARDIM KONSERİ

Maraş merkezli depremlerin ardından sanat dünyasından da yardım çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Rengahenk Korosu da depremzede tıp öğrencilerine destek amaçlı konser hazırlığı için çalışmalar düzenledi.

Abone Ol

Röportaj: Meryem KARADAĞ

Rengahenk Korosu depremzede tıp öğrencilerine destek amaçlı konser yapmaya hazırlanıyor. Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı'nda düzenlenecek olan konser 8 Nisan saat 20:00'da yapılacak. İmece gazetesine özel konuşan Rengahenk Koro şefi Yeliz Güzel, 'Her 2 ayda bir bu şekilde dayanışma konserleri vermeyi planlıyoruz. Bir sonraki konserimiz Kahev (Kadın Hekimler Vakfı) için başvuran depremzede öğrencilerle dayanışma konseri olacak. Hafızayı diri tutmak ve uzun sürecek bu kabusla normalleşmeye çalışmadan baş edebilmek adına bu tarz konserlerin de artmasını kıymetli buluyoruz' dedi.

Rengahenk Koro ne zaman kuruldu? Biraz bundan bahseder misiniz?

Pandemi döneminde kuruldu. Sağlık emekçilerimizin en çok psikolojik desteğe ihtiyaçları olduğunu düşündüğüm bir dönemde, Tabip Odası Ritim Korosu ile başladığımız bu süreç dalgalanarak büyüdü ve içerisine diş hekimlerini, öğretmenlerini, esnaflarını, mimarını, her türlü etiketini ve egosunu dışarıda bırakmış insanı kapsayınca renklendi ve bu hale geldi.

Bu konser depremzede tıp öğrencilerine destek için hazırlamış olduğunuz bir konser. Onlarla nasıl iletişim kurdunuz?

Halihazırda bu süreçlerde güven veren kurumların da bulunması mevzusunun sıkıntılı olduğunu bildiğimiz için. Yaklaşık 2 yıldır Mersin Tabip Odası ritm grubu ile çalışma alıyorduk. Çoğu meslek örgütünde olduğu gibi orada da öğrenciler için bir burs komisyonu var ve daha öncede bu komisyon yararına ritm grubundaki hekimlerle gelecekteki meslektaşları için bir dayanışma konseri vermiştik. Herkesi yaralayan bu süreçte başvuru yapan çok sayıda tıp öğrencisi olduğunu öğrendiğimizde güven veren bu kurumla dayanışmayı seçtik ve çorbada tuzumuz olsun istedik.

Bu koronun çalışmaları üyelerinin hayatına nasıl bir farklılık ve farkındalık katıyor?

Gerçek verilere ulaşmak istiyorsanız bu soruyu onlara sormanız gerekiyor. Şimdi ben ne dersem yalan/manipüle olur.

Koro sizin için ne ifade ediyor bir cümle ile anlatır mısınız?

Anlatamam... 'Bir arada üretebildiğimizi, yeri geldiğinde hayatı aynı ritimle eşitler arası ilişkiler kurarak yaşayabildiğimizi görmek' beni acayip heyecanlandırıyor. Astroloji ile hiç ilgim yoktur fakat Ben ikizler burcuyum ve yükselenim de yay bunu söylediğim zaman yaşam pratiğimdeki heyecanın benim için ne kadar gerekli olduğunu anlayabiliyorlar.

Deprem bölgesi ile iletişiminiz nasıl?

Antakya dışındaki diğer bölgelerle şimdilik pek fazla iletişimim yok. Fakat konser sonrasında her hafta sonu bir deprem bölgesine gidip çocuklarla ritim atölyeleri düzenlemek istiyorum. Antakya ile en başından beri iletişim halinde olmamın da nedeni Antakya Samandağlı olmam.

Yeliz Hanım buna benzer etkinliklerinizin devamı gelecek mi? Rengahenk koro önümüzdeki dönemlerde neler yapacak?

Elbette... Her 2 ayda bir bu şekilde dayanışma konserleri vermeyi planlıyoruz. Bir sonraki konserimiz Kahev (Kadın Hekimler Vakfı) için başvuran depremzede öğrencilerle dayanışma konseri olacak. Hafızayı diri tutmak ve uzun sürecek bu kabusla normalleşmeye çalışmadan baş edebilmek adına bu tarz konserlerin de artmasını kıymetli buluyoruz.

Koro herkese açık mı? Katılmak isteyenler neler yapabilir?

Etiketini ve egosunu dışarıda bırakabilmeyi başarmış, homofobik, milliyetçi, ırkçı, cinsiyetçi, kadın ve LGBTİ+ düşmanı olmayan herkese açık.

Yeliz Hanım, son olarak kendinizden biraz bahseder misiniz?

İkizler Burcuyum ve yükselenim yay. Bana vakit ayırdığınız için teşekkür ederim. Ben teşekkür ederim emeğiniz var olsun.