RTÜK, çocukların televizyon haberlerinde şiddet ve uygunsuz içeriklere maruz kalmasını engellemek için yaş sınırlaması getiriyor. Haberlerdeki riskli içerikler "bip" işaretiyle belirtilecek. Yönetmelik hazır, uygulama yakında başlayacak. Gündüz programları da denetim altında.

Diyarbakır’da nefes borusuna yiyecek kaçan öğrenci, öğretmenin “Heimlich manevrası” ile kurtarıldı. Diyarbakır’da nefes borusuna yiyecek kaçan öğrenci, öğretmenin “Heimlich manevrası” ile kurtarıldı.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), haber bültenlerinde şiddet ve uygunsuz içeriklerin çocuklara ulaşmasını önlemek için haberlere yaş sınırı getireceğini ve bu içeriklerin işaretleneceğini duyurdu.

RTÜK Başkanı, "Haberlere 'bip' koyacağız, yani işaret koyacağız. 'Bunu 13, 18 yaşından küçükler izlemesin' diyeceğiz veya 'İşte burada şiddet var' diyeceğiz." şeklinde konuştu.

Başkan, konuyla ilgili yönetmeliğin Cumhurbaşkanlığı'na gönderildiğini ve Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından uygulamanın başlayacağını belirtti.

Gündüz kuşağı programları ve dizilere yönelik cezaların arttığını ancak yapımcıların henüz duyarlı davranmadığını ifade eden Başkan, "RTÜK olarak son raddedeyiz. Ya kendilerine gelecekler veyahut da biz gereğini yapacağız." diyerek kararlılıklarını dile getirdi.

Kaynak: Haber Merkezi