Depremin vurduğu Hatay'ın Samandağ ilçesinde, Hıdırellez Bayramı kutlandı. MA'nın haberine göre, Hatay Deprem Dayanışması öncülüğünde Deniz Mahallesi'nde bulunan Hz. Hızır Türbesi yanında yapılan kutlamalara Yeşil Sol Parti milletvekili adayları Kerem Nalbant ve Yusuf Kimyon ile çok sayıda kişi katıldı.

'Hıdır ve İlyas'ın gücüyle kavgamıza devam ediyoruz'

Kutlamada konuşan Hatay Deprem Dayanışması üyesi Seda Yüce, 'Yitirdiklerimizi anıyoruz, Hıdırellezin umuduyla Denizleri buluşturuyoruz' diye konuştu.

MHP Lideri Bahçeli: "Ellerini sıkmam Türkiye Partisi olarak gerekeni yaptığımın göstergesidir” MHP Lideri Bahçeli: "Ellerini sıkmam Türkiye Partisi olarak gerekeni yaptığımın göstergesidir”

Devrimci önderleri de anan Yüce, 'Hıdır ve İlyas'ın gücü ile kavgamıza devam ediyoruz. Ne dar ağacında biter fidanlar ne enkaz altında. Biz buradayız; dağlarda, yollarda, denizlerde. Bitmedik gidenlere selam olsun, varız, var olacağız' dedi.

Diriliş'le meşaleli yürüyüş

Açıklamanın ardından kitle denize doğru meşaleler yakarak yürüdü. Yürüyüşte Grup Yorum'un Diriliş şarkısı hep bir ağızdan seslendirildi.

Yakılan ateş etrafında toplanan yurttaşlar, dileklerini kağıtlara yazarak denize bıraktı. Ardından baharın müjdeleyicisi olarak yakılan ateş üzerinden atlandı.

Hıdırellez hakkında

Hıdırellez, Anadolu, Balkanlar, Orta Asya ve Orta Doğu'da yazın başlangıcının kutlandığı bayramlardan biridir. Türkiye'de Hıdırellez Bayramı, 5 Mayıs'ı 6 Mayıs'a bağlayan gece kutlanır.

Hıdırellez, Ruz-ı Hızır (Hızır günü) olarak da adlandırılıyor. 6 Mayıs'tan başlayıp 7 Kasım'a kadar olan süre Hızır Günleri adıyla yaz mevsimini, 8 Kasım'dan 5 Mayıs'a kadar olan süre ise Kasım Günleri adıyla kış mevsimini oluşturuyor. Bu yüzden 5 Mayıs akşamı kış mevsiminin bitip sıcak yaz günlerinin başladığı anlamına geliyor.

UNESCO listesinde

Birleşmiş Milletler (BM) Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) 2017'de Hıdırellez'i 'İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Mirası Temsili Listesi'ne kaydetmişti.(haber merkezi)

Editör: Haber Merkezi