Kültür Sanat

Sanat Sokağı Esnafı Mersinlileri Bekliyor

Mersin, döneminin gözde sokaklarından biri olan ve yıllardır kendi haline terk edilen Sanat Sokağı esnafı buranın canlanmasını ve insanların buraya gelmesini istiyorlar.

Abone Ol

Meryem KARADAĞ/Rabia ARSLAN
Sanat sokağı hak ettiği değeri geri kazanmak istiyor. Kentin sosyal hayatının şekillendiği, ekonominin döndüğü merkezlerinden biri olan Sanat Sokağı esnafı burayı cumhuriyetin kalbi olarak tanımladı. Sanat sokağının durumundan şikayetçi olan esnaf, ilgili belediyelere seslendi.

'SANAT SOKAĞI AYDINLANSIN'
Sanat sokağında esnaflık yaptığını belirten esnaf, 'Mersin'in kalbi olan bu sokakta giyiniş, tarz hiçbir şey aranmaksızın her türlü insan ve her çeşit kültür bulabilirsiniz. Burayı bilen çok kişi yok, çünkü ben ne zaman desem kafe açtım, nerede diye soruyorlar. Sanat sokağında diyorum orası neresi diyorlar. İnsanlar burayı çok bilmiyor. Fiyatlarımız Pozcu'dan daha uygun. Sokağın bilinmemesinin sebeplerinden biri ise reklamı yok. Belediye bu sokağa bir el atsa giriş çıkışlara tabela assa, sokağı güzelleştirse belki çok hoş bir ortam olabilir ve daha çok insanın dikkatini çekebilir. Hiçbir reklamı yok, olmadığı gibi belediyenin el attığı da yok. Gece lambalarımız bile yanmıyor, zifiri karanlık olduğu için de insanlar girmeye korkuyor. Sanat sokağı esnafı olarak belediyeden yardım bekliyoruz' dedi.