Siyaset

Seçmen çantada keklik mi?

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer'in Kadın Adayları Destekleme Derneği (KA-DER)' in düzenlemiş olduğu ‘Siyaset Okulu' programında konuşma yaptığı sırada sarf ettiği söylemler CHP'yi yine ikiye ayırdı. Seçer'in Yenişehir ve Mezitli'yi  ‘Seçmen garantisi' diye nitelendirmesi de seçmenleri kızdırdı.

Abone Ol

SEÇER, ÖZYİĞİT VE TARHANLA YOL YÜRÜMEK İSTEMİYOR MU?

Mersin Büyükşehir Başkanı Vahap Seçer garanti gördükleri en az bir ilçede kadın adaylarının olması gerektiğini söyledi. Seçer'in bu açıklamasıyla, uzun bir süredir aralarının bozuk olduğu bilinen ve son olarak ilçe delege seçimlerinde de ters düştüğü Yenişehir ve Mezitli ilçe başkanlarını hedef aldığı tartışılıyor. Seçer'in, Yenişehir ve Mezitli'de seçmenin başka yere oy vermediği söylemi ise, 'seçmenin çantada keklik görüldüğü' eleştirisini de beraberinde getirdi.

Kadın Adayları Destekleme Derneği (KA-DER)' in düzenlemiş olduğu 'Siyaset Okulu' programına katılan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer burada çarpıcı açıklamalarda bulundu. CHP'nin alabileceği en garanti yerlere yani Yenişehir ve Mezitli'ye işaret eden Başkan Seçer, garanti olan en az bir ilçede kadın adayının olması gerektiğini söylemesi akıllara, yıldızları bir türlü barışmayan Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit ve Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan'ı getirdi. Seçer'in tekrar başkan olması halinde Başkan Özyiğit ve Başkan Tarhan ile yollarını ayırmış bir vaziyette başkanlığını devam ettirmesi istediği tartışılıyor.

Ayrıca Seçer'in 'Yenişehir ve Mezitli de aynı şekilde, CHP'li olması yetiyor. Başka yere oy vermiyor seçmenler' demesi de tepkilere neden oldu ve 'seçmeni çantada keklik mi görüyor' eleştirisi yükseldi.