Haber: Rabia ARSLAN/ Meryem KARADAĞ


Kocayer mahallesinde şeftali satıcıları girdi ve çıktıların dengesiz gidişatı yüzünden isyan etti. Geçtiğimiz senelere bakıldığında kar marjının ciddi oranda düşük olduğunu söyleyen yöre halkı, 'Çiftçinin ülkemizde değeri kalmadı. Biz artık ne yazık ki kazanamıyoruz. Kazanamadığımız için de ülkemize kazandıramıyoruz. Bu gidişat hiç iyi değil' dedi.


'SATSAKTA KARŞILIĞINI ALAMIYORUZ'
Artan fiyatlardan şikayetçi olan çiftçi Sami Alagöz, 'Maliyetler çok arttı, üstesinden gelemiyoruz. Ne yapacağımızı şaşırdık. Şu ana kadar diğer arkadaşlarımızla birlikte toplamda 500 dönüm tarım arazisinde 30 bin meyve ağacımız mevcut hasılatımız da iyi ama satamayıp çöpe attıktan sonra bir anlamı yok gerçi satsakta karşılığını alamıyoruz' şeklinde konuştu.

Narin'in Adli Tıp Raporu: Katil Arkadan Sarılarak Boğmuş Narin'in Adli Tıp Raporu: Katil Arkadan Sarılarak Boğmuş


'FİYATI SIKINTILI'
Şeftalı sezonunun bitmek üzere olduğunu söyleyen Hacı Kuzgun, ürünlerinin maliyetler çok altında kaldığını şu şekilde anlattı, 'Ağustos ayında şeftali sezonunu bitirmek üzereyiz. Ürün fazla, kaliteli ama fiyatı sıkıntılı. 80 kuruşla 1 lira arasında şeftali satmak zorunda kaldık. Bunda üreticiler aşırı derecede mağduriyet yaşadı.'


'ÇİFTÇİ ZOR DURUMDA'
Çiftçi
lerin sıkıntılarına değinen Salim Şahin, 'Bu sene zararın ikinci senesi, geçen yıl da zarar edildi. Bir şekilde idare edildi, kayıplar karşılandı. Ama bu yıl gerçekten zor durumdayız. Üretici malını satamıyor. İlaç borcunu mu ödeyecek, gübreyi mi ödeyecek, bankaya olan borcunu mu ödeyecek? Bu insanlar ne yapacak hem malını ederinin altında veriyor hem de geçim sıkıntısı yaşayıp bir şeyleri çeviremiyor' dedi.

Editör: Haber Merkezi