Kadri Duman

Tarsus ve Karapınar Ticaret Borsaları, Ortak Yönetim Kurulu Toplantısında Buluştu Tarsus ve Karapınar Ticaret Borsaları, Ortak Yönetim Kurulu Toplantısında Buluştu

Şehir Hastanesi'nde görev yapan çalışanlar, son dönemde artan mobbing iddialarıyla gündemden düşmüyor. Konuyla ilgili dün yayınladığımız haberin ardından gazetemize ulaşan hastane çalışanlarının iddialarına göre; CCN firması, İŞKUR'un işbaşı programı kapsamında işe aldığı personelin maaş ve SGK primlerinin devlet tarafından karşılandığı sürenin sonunda, bu personeli istifa etmeleri için baskı altına alıyor. Bu durum, firmanın kasasından para çıkmadan sürekli olarak yeni personel alımı yapabilmesini sağlıyor. Çalışanlar, bu sistemin ciddi bir mağduriyet yarattığını ve iş güvenliğinin yok sayıldığını belirtiyor.
Gazetemize konuşan bir hastane çalışanı, “Bu sistemle işe alınıp, devlet desteği süresi dolduğunda işten çıkarılmak, psikolojik ve ekonomik olarak büyük bir yıkım. Her seferinde yeni bir iş arayışına girmek zorunda kalıyoruz ve bu durum iş hayatımızı olumsuz etkiliyor” diye konuştu.
Mersin Şehir Hastanesi yönetimi ve CCN firmasından konuya ilişkin henüz resmi bir açıklama gelmedi.

Kaynak: Kadri Duman