Abdullah Avcı'dan boşalan teknik direktörlük koltuğuna, Trabzonspor efsanesi Şenol Güneş getirildi. 72 yaşındaki deneyimli teknik direktör, 5. kez Trabzonspor’u çalıştırmak üzere takımın başına geçiyor! SesVerTrabzon'a açıklamalarda bulunan Şenol Güneş : "Ailem Trabzonspor’da yeni bir macereya atılmamı istemedi. Fakat kulübümün bana ihtiyacı var. Bu şartlarda sorumluluk almaktan kaçamam. Taraftarlarımız içinde beni isteyen de eleştirenler de olabilir fakat gün Trabzonspor’u ayağa kaldırma günüdür. Artık herkesin olumlu enerjisini Trabzonspor için yansıtması gerekir." dedi.

ŞENOL GÜNEŞ'İN İLK RAKİBİ BEŞİKTAŞ

2022 yılında ''Ben Trabzonspor'u da seviyorum. Beşiktaş'ı da seviyorum. Bir gönülde iki sevda olmaz diyorlar. Profesyonellikle cehalet unsurunun ayrı olduğunu bilmeyenler, bunu böyle değerlendirir." diyen  Şenol Güneş'in Trabzonspor'un başında ilk rakibi Beşiktaş. Trabzonspor'un başında en az 25 Süper Lig maçına çıkan teknik direktörler arasında en yüksek galibiyet yüzdesi (%59.5) ve puan ortalaması (2.0) yakalayan isim olurken, bu başarısını tekrar edip edemeyeceği merak konusu.

Arda Turan: "Süperstarların çok iyi oynadığı bir Beşiktaş var" Arda Turan: "Süperstarların çok iyi oynadığı bir Beşiktaş var"

ŞENOL GÜNEŞ DÖNEMİNDE İLK TAKVİYE SAVUNMAYA

Transferde son olarak Portekiz ekibi Braga'nın 28 yaşındaki Demokratik Kongolu golcüsü Simon Banza'yı kiralık olarak kadrosuna katan Trabzonspor, Şenol Güneş dönemindeki ilk transferini savunmaya yapacak. Trabzonspor, anlaşmaya vardığı Serdar Saatçı ile 4+1 yıllık sözleşme imzalayacak. Bordo mavililer Serdar’ın bonservisi için Sporting Braga’ya 2.5 milyon Euro ödeyecek. Beşiktaş altyapısından yetişen ve 2022-23 sezonun başında 1,5 milyon euro karşılığında Braga'ya transfer olan 1.90 boyundaki 21 yaşındaki stoper, geçtiğimiz sezon 27 maçta görev aldı. Serdar bu maçlarda iki asistlik katkı yaptı.

BRAGA'DAN İKİNCİ OYUNCU

Simon Banza'nın ardından Serdar Saatçı Trabzonspor'un Portekiz ekibi Braga'dan transfer ettiği ikinci futbolcu olacak.

Kaynak: Haber Merkezi