MEÜ 27. Kültür ve Spor Şenlikleri Başladı MEÜ 27. Kültür ve Spor Şenlikleri Başladı

2024 Eurovision Şarkı Yarışması, İsveç'in Malmö kentinde gerçekleştirilecek. Yarışma, 7 Mayıs ve 9 Mayıs tarihlerinde iki ayrı yarı finalde yapılacak, kazanan ise 11 Mayıs'ta belli olacak. Bu yılın yarışması, 1992 ve 2013'ten sonra üçüncü kez Malmö'de düzenleniyor.

21 YIL SONRA EUROVİSİON SAHNESİNDE!

Sertab Erener'in yanı sıra, önceki yıllarda ülkesine birincilik getiren diğer Eurovision yıldızları da yarı finallerde performans sergileyecekler. İsveç'in popüler ismi Benjamin Ingrosso, birinci yarı finalin konuğu olacak. Erener ise 9 Mayıs akşamı "Everyway That I Can"i seslendirirken, 2005'te Yunanistan'a birincilik getiren Helena Paparizou ise "My Number One" şarkısını söyleyecek.

Sertab Erener, yarışma için farklı bir versiyon hazırladığı "Everyway That I Can" şarkısını seslendirecek. Erener, İstanbul konserinde Eurovision'un gerçekleşeceği İsveç'ten davet aldığını ve bu gece için özel bir hazırlık sürecine girdiğini belirtti.

Türkiye'nin Eurovision tarihine de göz attığımızda, 1975'te Semiha Yankı'nın "Seninle Bir Dakika" şarkısıyla başlayan serüven, 2003'te Sertab Erener'in zaferiyle doruk noktasına ulaştı. Türkiye, Hadise'nin "Düm Tek Tek"iyle 2009'da dördüncülüğü, maNga'nın "We Could Be The Same"iyle 2010'da ikinciliği elde etti. Son katılım olan 2012'de Can Bonomo'nun "Love Me Back"i 7. olarak yarışmayı tamamladı.

Kaynak: Haber Merkezi