Çevre

Ses ve görüntü kirliliği hızla artıyor

Mersin'de gürültü ve çevre kirliliği günden güne artıyor. Yaz aylarının da gelmesiyle vatandaşların hiçbir şeye tahammülü kalmadı. Trafikte korna sesleri art arda basılırken çevre de ise çöpler ve çöp konteynırlarının kokusu vatandaşı rahatsız ediyor.

Abone Ol

HABER: Meryem KARADAĞ/Rabia ARSLAN

Çevre kirliliği ve ses kirliliği hızla artarken bununla ilgili bir çalışma olmaması dikkat çekti. Çevrede korna sesleri, işletmelerden gelen yüksek sesli müzikler, kaldırımlardaki çöpler şehirde gürültü ve görüntü kirliliğine neden oldu.

Çevre kirliliğinin insan sağlığını doğrudan etkilediğini söyleyen bir vatandaş, 'Çevreyi korumak, çevre kirliliğini önlemek bizden sonraki nesiller için büyük önem taşıyor. Hava, su ve toprak kirliliği gibi gürültü kirliliği de çevre ve insan sağlığını tehdit eden bir kirlilik türü. Dünya Sağlık Örgütü tarafından, gürültünün sağlık problemlerine yol açan en önemli ikinci çevre problemi olduğu belirtilmiştir' dedi ve konuya ilişkin çalışmalar yapılması gerektiğinin altını çizdi.

'BİZDEN SONRAKİ NESİLLERE DAHA GÜZEL BİR MERSİN BIRAKALIM'

Çevresel gürültüye maruz kaldığını vurgulayan bir başka vatandaş, 'Saaterce dolmuş bekliyorum yol kenarında korna sesleri müzik sesleri ve insanların sesleri ile kocaman bir ses kirliliğinin içindeyim. Bu benim başımı ağrıtıyor ve stresli bir insan haline geliyorum. Çevre'de kirli ve sıcak hava ile birlikte çöpler kokuyor. Bu sorunların bir an önce halledilmesi için görevlilere seslenyorum. Çevre' de karşılaştığım ses kirliliği, eskimiş tabelalar ve yırtılmış ilan panoları hoş görüntüler değil. Sorunların çözülmesini ve bununla ilgili bir çalışma yapılmasını istiyorum. Bizden sonraki nesillere daha yaşanabilir bir Mersin bırakalım ' diye konuştu.