Kadri Duman

Toroslar Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden Örnek Davranış Toroslar Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden Örnek Davranış

Güneşin en dik açıyla vurduğu bu saatlerde sokaklar boşalıyor, alışveriş merkezleri sakinleşiyor ve parklarda da insan sayısı azalıyor. İnsanlar genellikle evlerinde veya gölgelik yerlerde bulunarak sıcak havadan korunmaya çalışıyorlar.
Mersin Büyükşehir Belediyesi, sıcaklıkların etkisi altında kentte yaşayan vatandaşları korumak için çeşitli önlemler alıyor. Parklarda ve kamusal alanlarda serinleme sağlayacak çözümler sunulurken, belediye tarafından yapılan duyurularda vatandaşlara dışarıda uzun süre kalmamaları ve yeterli su tüketmeleri konusunda uyarılar yapılıyor.
Kentteki esnaf da sıcak havadan olumsuz etkileniyor. Dışarıda çalışanlar için güneşten korunma önlemleri alınırken, iş yerlerinde deklanşörlerle güneş ışınlarını engellemek ve iç mekânları serin tutmak için çaba harcanıyor.
Sıcak hava dalgalarının etkisiyle Mersin'de yaşanan bu sessizlik, şehrin dinamiklerini geçici olarak değiştirirken, vatandaşların sağlıklı bir şekilde yaz mevsimini geçirmeleri için alınan tedbirlerin önemi bir kez daha ortaya çıkıyor.

Kaynak: Kadri Duman