Ahmet Sütcü

Mersin'de yaz aylarının getirdiği yüksek sıcaklıklar ve nem, yalnızca gündelik hayatı değil, aynı zamanda kozmetik ürünlerinizi de ciddi şekilde etkiliyor. Kuaför Yağmur Çetin, özellikle yaz aylarında kozmetik ürünlerinin bozulma riskinin arttığını ve bu nedenle doğru saklama koşullarının önem kazandığını vurguladı.

Çetin, “Sıcak havalarda kozmetik ürünlerini kullanırken ve muhafaza ederken çok daha fazla dikkat etmek gerekiyor. Çünkü sıcak hava hem ürünleri bozabiliyor hem de akmalarına ya da deforme olmalarına sebep olarak kullanım ömrünü azaltıyor,” dedi. Mersin gibi sıcaklık ve nem oranının yüksek olduğu bölgelerde bu risklerin daha da arttığına dikkat çeken Çetin, özellikle ruj, fondöten, maskara gibi ürünlerin sıcaktan daha fazla etkilendiğini belirtti.

Doğru Saklama Koşulları

Çukurova Cup Başlıyor Çukurova Cup Başlıyor

Kozmetik ürünlerinin bozulmasını önlemek için doğru saklama koşulları hakkında bilgi veren Çetin, ürünlerin serin ve kuru yerlerde saklanması gerektiğini söyledi. “Yaz aylarında kozmetik ürünlerinin olabildiğince serin yerlerde saklanması gerekiyor. Odanızda saklıyorsanız, özellikle pencere önünde güneş alan bir ortamda olmasından kaçınılması gerekiyor,” diye ekledi.

Çetin ayrıca, sıkça kullanılan ürünlerin  çanta içinde uzun süre  bırakılmaması gerektiğine de değindi. Çanta içinde sıcaklık artışının fazla olabileceğini ve bu durumun ürünlerin akmasına ya da bozulmasına yol açabileceğini ifade etti.

Kaynak: Ahmet Sütcü