Kadri Duman

Mersin Valiliği, bugün için Doğu Akdeniz bölgesinde kuvvetli gök gürültülü sağanak yağışlar konusunda önemli bir uyarıda bulundu. Öğle saatlerinden sonra başlaması beklenen yağışların, Mersin’in doğu kesimleri başta olmak üzere Adana, Osmaniye, Hatay ve Kahramanmaraş’ın belirli bölgelerinde etkili olması öngörülüyor.

Uyarıda, ani sel, su baskını, yıldırım düşmesi, yerel dolu yağışı ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuz hava koşullarına karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiği belirtiliyor. Özellikle Erdemli, Mezitli, Toroslar, Çamlıyayla, Tarsus gibi Mersin iç kesimleri ile Adana’nın kuzey ve doğusu, Osmaniye'nin tüm ilçeleri, Hatay'ın kuzey kıyıları ve Kahramanmaraş’ın güneybatısında yaşayanlar için riskin yüksek olduğu kaydedildi.

Yeni Mersin İdman Yurdu, Yeni Sezonun İlk Galibiyetini Arıyor Yeni Mersin İdman Yurdu, Yeni Sezonun İlk Galibiyetini Arıyor

Meteoroloji yetkilileri, beklenen şiddetli yağışların neden olabileceği olumsuzluklara karşı gerekli tüm önlemlerin alınması çağrısında bulunurken, vatandaşların ve ilgili kurumların uyarıları ciddiye alması önemle vurgulandı.

Kaynak: Kadri Duman