Eğitim Dönemi Tasarrufu Getirdi Eğitim Dönemi Tasarrufu Getirdi

Devrim Kartal

Mersin İl Millî Eğitim Müdürlüğü, Türkiye genelinde düzenlenen Bilim ve Sanat Merkezleri Arası Eğitsel Dijital Oyun Yarışması'nın ön değerlendirme sonuçlarını duyurdu. Buna göre, Silifke Cumhuriyet Bilim ve Sanat Merkezi öğrencileri tarafından hazırlanan dijital oyun, 172 başvuru arasından seçilerek yarışmaya katılma hakkı kazandı.

Yarışma, Türkiye'deki çeşitli Bilim ve Sanat Merkezlerinden toplam 172 oyunun katılımıyla gerçekleşti ve ön değerlendirme sonucunda ilkokul kategorisinde 26, ortaokul kategorisinde 41, lise kategorisinde ise 22 oyun finale yükselmeye hak kazandı. 

Finale kalan bu oyunlar, 9-19 Ağustos 2024 tarihleri arasında kaynak ve uygulama dosyalarıyla birlikte değerlendirilmek üzere Millî Eğitim Bakanlığı'na gönderilecek.

Bu dosyaların değerlendirilmesinin ardından, yarışmanın Türkiye finaline katılmaya hak kazanan oyunlar 23 Ağustos 2024'te Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün web sayfasında ilan edilecek.

Öğrenciler ve projede emeği geçen öğretmenler bu başarılarından ötürü tebrik edildi. Silifke Cumhuriyet Bilim ve Sanat Merkezi'nin bu başarısı, Mersin'in eğitim alanında dijital inovasyonlara verdiği önemi bir kez daha gözler önüne serdi.

Kaynak: Devrim Kartal