Tuğçe Dokumacı

Bakırhan: “İzlenen Narin’in Katilleri Değil, Devletin Çürümüş Örgütlülüğüdür” Bakırhan: “İzlenen Narin’in Katilleri Değil, Devletin Çürümüş Örgütlülüğüdür”

Orman Genel Müdürlüğü tarafından Mersin’in Silifke ilçesinde gerçekleştirilen İklime Dirençli Ormancılık Projesi (İDOP) kapsamında önemli incelemeler yapıldı. Silvikültür Daire Başkanlığı Şube Müdürleri İsmail Hakkı Barı ve Cengiz Metin, Yeşilovacık Orman İşletme Şefliğinde tesis edilen sahalarda yapılan çalışmaları değerlendirdi.

Silifke Orman İşletme Müdürü Harun Boz, İşletme Şefleri ve Orman Muhafaza Memurlarının da katıldığı incelemelerde, 2021 ve 2022 yıllarında yangınlar sonucu zarar gören alanlarda yapılan iyileştirme çalışmaları gözden geçirildi. Bu sahalarda yangına dirençli türlerden servi, harnup, akasya ve defne fidanlarının durumu kontrol edildi.

Si̇li̇fke'de İkli̇me Di̇rençli̇ Ormancilik Çalişmalari Devam Edi̇yore

Ayrıca, orman yangınlarına karşı alınan önlemler çerçevesinde, tesis yollarına yapılan 6-15 metre genişliğinde ve 20-30 metre aralığındaki yangın durdurma zonları da incelendi. Bu zonlar, yangınların yayılmasını engellemek ve olası yangınlara hızlı müdahale edebilmek amacıyla oluşturulmuş kritik öneme sahip alanlar olarak belirtildi.

Bu proje, Silifke ve çevresinin orman varlığını korumak ve sürdürülebilir bir ormancılık anlayışı geliştirmek amacıyla yürütülen çalışmaların bir parçası olarak dikkat çekiyor. İDOP, bölgedeki biyoçeşitliliğin korunmasına ve iklim değişikliklerine karşı dirençli bir orman yapısının oluşturulmasına katkı sağlamayı hedefliyor.

Kaynak: Tuğçe Dokumacı