Özel Haber

Silifke'de Orman Kaçakçılığına Sıkı Denetim: Kontroller Artıyor

Mersin Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı Silifke Orman İşletme Müdürlüğü, ormanların yasa dışı müdahalelere karşı korunmasını sağlamak amacıyla kontrol noktalarında geniş çaplı önleme aramaları başlattı. Usulsüzlükleri engellemeye yönelik yapılan denetimlerde orman emvali taşıyan araçlar titizlikle kontrol edildi.

Abone Ol

Ahmet Sütcü

Mersin Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı Silifke Orman İşletme Müdürlüğü, ormanların yasa dışı müdahalelere karşı korunması ve kaçakçılığın önlenmesi amacıyla yoğun denetim faaliyetleri başlattı. Bu kapsamda, orman suçu ve suçla mücadelede etkinliği artırmak, koruma ve kontrol faaliyetlerini güçlendirmek adına ilçe genelinde çeşitli noktalarda önleme aramaları gerçekleştiriliyor.

Yapılan yol kontrol uygulamasında, orman emvali taşıyan araçlar dikkatle incelenirken, sevk pusulaları, nakliye belgeleri ve taşınan orman ürünleriyle ilgili mesaha kontrolleri yapıldı. Orman emvalinin usulsüz taşınmasına karşı tedbirlerin artırıldığı bu denetimlerde, diğer şüpheli araçlar da kapsamlı bir önleme aramasına tabi tutuldu.

Bu tür uygulamaların orman varlıklarının korunması ve yasa dışı müdahalelerin önüne geçilmesi amacıyla düzenli aralıklarla farklı noktalarda devam edeceği belirtildi.