Çevre

Silifke'nin en büyük sorunu: Otopark

Mersin Silifke ilçesinde yaz aylarında turizm kaynaklı oluşan yoğunluktan dolayı ilçede hem trafik hem de otopark sorunu yaşanıyor.

Abone Ol


Yetersiz otoparktan kaynaklı vatandaş, yollara arabalarını bıraktıklarını ve bu nedenle de geçişlerin zorlaştığını söyledi.


HABER: Rabia ARSLAN / Meryem KARADAĞ
Silifke'nin temel sorunlarının başında gelen ve bir türlü çözüme kavuşmayan otopark sorunu ile ilçe merkezindeki araç yoğunluğu, her geçen gün artan araç sayısıyla ulaşımı, ticari hayatı ve turizmi olumsuz yönde etkiliyor. İlçede özellikle her gün akşam saat 16.00 ile 18.00 civarında vatandaşların mesaiden dönmesi sonucunda iki katına çıkan araç trafiği sorun yaşatırken rastgele kaldırıma park edilen araçlar ise yayaların ulaşımını da büyük ölçüde olumsuz etkiliyor. Bazı ana caddelerde ise park edilen araçların yanına bir kez daha park edilen araçlar trafiği adeta durma noktasına getiriyor.


'BAZEN İKİLİ ÜÇLÜ PARKLAR BİLE OLUYOR'
Yollardaki park durumundan rahatsız olduğunu söyleyen Sonay Yıldırım yetkililere şöyle seslendi, 'Silifke'de yaz sezonunun açılmasıyla nüfus artışı başladı. Nüfus artışına paralel olarak başlayan trafik ve otopark sorunu bizi canımızdan bezdirdi. Bu yoğunluk, insanlar arasındaki gerginliği arttırıyor, ayrıca kazalara da sebebiyet veriyor. Araban olsa bir dert olmasa bir dert. Otopark yetersizliğinden kaynaklı insanlar mecbur yola bırakıyor, bazen ikili üçlü parklar bile oluyor. Yol bu kez tek şeride düşüyor. Bunun sonucunda da trafik problemi ortaya çıkıyor. Bunun çözümüyle artık kim ilgileniyorsa bir an önce gereğini yapmalı. Bu gidişle ilçede arabaları hareket ettirmek bile imkansız hale gelecek.'


'TRAFİK SORUNU TURİZMİ ETKİLİYOR'
Otopark sorununun turizmi etkilediğini düşünen Kenan Saygılı, 'Bu durum Silifke turizmini oldukça etkiliyor. Otoparkların olmamasından kaynaklanan bu sorun turizmi etkiliyor. Ücretsiz otoparklar daha fazla olmalı hatta yatırımlar, bir dönem sırf buna yapılmalı bence. Otopark sorunu ilçe içerisinde ciddi sorun oluşturuyor' dedi.


'İLÇENİN TEMEL SORUNU OTOPARK OLMAMASI'
Silifke'de mobilya dükkanı olan ve park sorunundan kaynaklı işlerinin aksadığını söyleyen Eşref Tokgöz, 'Mağazaya ürün getirdiğimiz zaman kapının önünün dolu olduğundan dolayı bizim ikinci sıra park yapma şansımız olmuyor. Apartman sakinleri de araçlarını park ediyor. Park ettiğimizde her gün ceza yemek zorunda kalıyoruz. Kapının önü araçlarla dolu olması nedeniyle işyerine ürün giriş çıkışı yapamıyorum. Bir koltuğun dükkana girmesi için kapının önünün müsait olması lazım. Araçlardan indirdiğimiz parçalar küçük değil. Hepsi büyük parçalar. Eşyaları dar yerlerden geçirirken sıkıntı yaşıyoruz. Dükkanı sabah 9 gibi açıyoruz, akşam 8 gibi kapatıyoruz. Sabah ya da akşam saat 10'dan sonra ikinci şeride park yapıp araçlardan ürün indirmemize de müsaade edilmiyor. İlçenin temel sorunu otopark olmaması. Çevredeki apartman sakinleri de otopark sorununu yaşıyor. Çarşamba ve cumartesi günleri arka sokakta pazar kuruluyor. Pazarcı esnafı da bizim dükkanımızın önüne araçlarını koyuyorlar. Akşama kadar dükkanın önünde kamyonları duruyor. Bu durumdan şikayetçiyiz. Bu bölgede mutlaka bir otoparka ihtiyacımız var' ifadelerini kullandı.