Sinan Ateş cinayeti davasında önemli gelişmeler yaşandı. Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi'nde süren davada tetikçi Eray Özyağcı, Ateş'in başına isabet eden kurşunun başka kişiler tarafından ateşlendiğini iddia etmişti. Ancak mahkemeye sunulan Adli Bilişim Uzmanı O.A.'nın raporu, bu iddiaları çürüttü.

Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi'nin talebi üzerine hazırlanan rapora göre, Özyağcı defalarca Sinan Ateş'e ateş etti ve olay yerinde başka birinin Sinan Ateş'e ateş ettiği tespit edilmedi. Ayrıca, Özyağcı'nın Ateş'in arkadaşları Selman Bozkurt ve Ahmet Keçik'e de ateş ettiği belirtildi. Ahmet Keçik'in ise yere düşen Ateş'in üzerinden silah alarak Özyağcı'nın kaçtığı yöne ateş açtığı raporda yer aldı.

ÇEP'İN SAVUNMASI DA BİLİRKİŞİYLE ÇELİŞTİ

DW Türkçe'den Alican Uludağ'ın haberine göre, cinayetin planlanmasında ve organizasyonunda yer aldığı iddia edilen Doğukan Çep'in savunması da bilirkişi raporuyla çelişti. Olay yerinde Özyağcı'nın yaklaşık 35 dakika beklediği ve saldırıyı gerçekleştirdiği anlar görüntülerle desteklendi.

Dava 30 Eylül tarihinde devam edecek ve savcı esas hakkındaki mütalaasını sunacak. Duruşmalar 4 Ekim'e kadar sürecek ve mahkeme o tarihte nihai kararını verebilir veya duruşmayı erteleyebilir.?

Hatay'da Gölette Boğulan Baba ve 4 Çocuğun İsimleri Belli Oldu Hatay'da Gölette Boğulan Baba ve 4 Çocuğun İsimleri Belli Oldu

NE OLMUŞTU?

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş, 30 Aralık 2022 tarihinde Ankara'nın Çukurambar semtinde uğradığı silahlı saldırıda beş kurşunla öldürülmüş, kurşunlardan dördünün öldürücü olduğu tespit edilmişti.

Ancak Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi'nde süren Sinan Ateş cinayeti davasında savunma yapan tetikçi Eray Özyağcı, Ateş'in ayaklarına ateş ettiğini, başına isabet eden kurşunun Ateş'in yanında bulunan Selman Bozkurt ve Ahmet Keçik'in silahından çıktığını öne sürdü. Cinayetin organizatörü Doğukan Çep de benzer bir savunma yaptı. Bu iddiaların üzerine de Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi, cinayet anı görüntülerinin yeniden bilirkişi raporundan incelenmesine karar vermişti.

Kaynak: Haber Merkezi